Jdi na obsah Jdi na menu
 

Jak je to s tabulkou KP

17. 6. 2011

V sobotu se hraje poslední kolo krajského přeboru pro rok 2010/2011. A je to stejně jako loni velice vyrovnané a zajímavé. A jak to vše může dopadnout?

První neznámou musíme řešit v tabulce Divize A, kde hrají 3 zástupci Plzeňského kraje. Domažlice mají jiné strarosti a postupují do 3. ligy, Koloveč se 40. body je také zachráněna, jen ta Doubravka. V současné době má 34 bodů, a je na 13 místě, se sobotním zápase s posledním Zličínem k dobru. S ohledem na to, že z Divize sestupují dva mančafty to není tak špatné, ale protože z 3 ligy může sestoupit český zástupce, mohl by spadnout i třetí od konce z divizní tabulky s nejmenším počtem bodů. Naštěstí také se zachraňující Vlašim B ve středu prohrála s Motorletem 4:5, a při shodném počtu bodů s Doubravkou jí již nemůžu přeskočit. Takže i kdyby v sobotu Doubravku prohrála bude mít pod sebou Zličín, Třeboň, a pro vzájemné lepší zápasy i Vlašim B. Tedy Senco Doubravka je v divizi zachráněná.

tabulka-divize.jpg

Tím je dáno, že z Krajského přeboru bude jeden tým sestupovat přímo, což je  Rozvadov, a další dva poslední si zahrají baráž s třetím a čtvrtým týmem 1.A třídy. Touškov má v tabulce 17 bodů, a i při sobotní výhře je prvním týmem do baráže. K  tomu ještě Touškov ani neví zda příští rok Krajský přebor přihlásí, o tom budou na jednání Sokola hlasovat dnes (viz. odkaz). O druhém týmu do baráže se rozhodne mezi Bolevcem 27 bodů, Horní Břízou 25 bodů a Rapidem 25 bodů.

Bolevec - hraje poslední kolo doma s Tachovem. Ten sice je na druhém místě tabulky, ale již nemůže být přeskočen a příští rok bude hrát Divizi. Již mu o nic nejde a je otázkou v jakém složení a s jakým odhodláním příjede hrát do Bolevce. Tomu je naopak o vše, a pokud Horní Bříza a Rapid vyhrají mu namusí stačit k odvrácení baráže ani remíza, a tak potřebuje doma k jistotě záchrany vyhrát.

Horní Bříza - hraje poslední kolo venku s Touškovem. Ten je již prvním týmem do baráže, ale to neznamená, že zápas vypustí. Hraje poslední zápas doma, a pokud vedení pro příští rok nepřihlásí krajský přebor, hráči se budou chtít ukázat a hrát o nové angažmá. Je také pravda, že někteří stabilní hráči základní kádru poslední 3 utkání nehráli, o to více se budou snažit prosadit mladí dorostenci a hráči širšího kádru. Horní Bříza musí k jistotě záchrany vyhrát. Díky lepším vzájemným zápasům by pak zůstal i při shodném počtu bodů před Rapidem (5:1, 2:2). Horní Bříza potřebuje v posledním kole k jistotě záchrany uhrát minimálně stejně bodů jako Rapid.

Rapid - hraje poslední kolo doma proti Holýšovu. Ten je v soutěži zachráněn a tak již nemá o co hrát. V minulém kole dokonce doma prohrál s Přešticemi a celkově posledních 5 kol nevyhrál. Zato Rapid musí pro záchranu bezpodmínečně bodovat, a při tom ještě čekat jak dopadnou ostatní zápasy. S ohledem na vzájemné zápasy mu nemusí stačit totiž ani výhra.

tabulka.jpg

Vše se snad v posledním kole rozhodne na hrišti, a do baráže půjde ten kdo získá po sobotě nejméně bodů.