Jdi na obsah Jdi na menu
 

První přátelské utkání v nové sezóně

23. 7. 2012

Minulý týden zahájil A tým přípravu na nový ročník nevyšší krajské soutěže, a o víkendu odehrál první ze tří přípravných zápasů.

V sobotu se v deštivém počasí utkal v Horní Bříze na hřišti s umělým povrchem s týmem Rokycan B. Soupeř letos postoupil do 1.A třídy a k utkání kromě stabilních hráčů týmu přivezl i několik dorostenců z druhé nevyšší dorostenecké soutěže. Byl tak zaručen kvalitní soupeř pro první zápas přípravy.

 

Domácím však chybělo několik hráčů stabilního kádru, zejména brankář Mizera, Šimice a zranění Morštajn s Vrlou. Na užším hřišti v prvním poločase měli míč na svých kopačkách více domácí hráči. Často kombinovali v zadních řadách, a snažili se bránící hosty „vytáhnout“ z jejich postavení. Následně pak dlouhými míči za zadní řadu hostů překonávali zhuštěný střed hřiště. Tímto způsobem se dostali několikráte do brankových příležitosti. Bohužel jak bratři Pauknerové, tak Zavadil s Chocholatým ztroskotali na hostujícím brankáři nebo vlastní neschopnosti proměnit i tutové šance. Hosté si za první poločas vypracovali jedinou šanci, ovšem také gólovou. Po standardní situaci zapomněla domácí obrana na útočníka Rokycan. Ten však nedokázal z metru překonat domácího brankáře. První poločas tak i přes několik šancí skončil bez branek.

 

Do druhého poločasu přestalo pršet, a oba trenéři dali šanci hráčům z lavičky. Zejména u domácích byly změny znát a hra se postupně vyrovnala. Ovšem díky menšímu hřišti měli oba týmy problémy s překonáním zhuštěného středu hřiště a tak se šance rodily zejména po dlouhých nákopech. Po jednom takovém nákopu Zavadila, který se přesunul na post obránce, se prosadil P. Chocholatý, 1:0 pro domácí. Ovšem za 10 minut bylo srovnáno, když se výstavně do šibenice trefil hostující záložník 1:1. Pak pro zranění odstoupil domácí Zavadil a Horní Bříza byla nucena dohrávat zápas v deseti. Na lavičce už nebyl kdo by ho nahradil. Hosté se převahy jednoho muže v poli snažili využít a zvrátit výsledek na svou stranu. To se jim i přes závěrečný tlak nepodařilo a v prvním přípravné zápase se tak Horní Bříza rozešla s Rokycany B smírně po výsledku 1:1.