Jdi na obsah Jdi na menu
 

Změna admina

7. 4. 2013
Všem návštěvníkům stránek,

ani nevím jak vlastně začít, protože za celou dobu co tvořím tyto stránky jsem takový příspěvek nepsal. Tak co začít postupně. Na začátku byl nápad jak přispět taky svojí troškou klubu kde jsem byl sice jen krátce, ale od začátku mi přirostl k srdci. A protože na SK jsem se podílel na vydávání zpravodaje, směr byl daný. Tak proč ne rovnou internetová stránky. A tak jsem našel server, okouknul pár stránek konkurence a pak sedl a za dva dny byl hrubý návrh toho co dnes vidíte. Postupně jsem musel některé záložky oželet, protože bohužel jeden člověk nemůže stihnout hrát, fotit, psát články k více než jednomu týmu. Takže nakonec zůstal v nabídce jen A tým a obecné aktuality. S fotkami, a redakcí článků mi pomáhala nejprve přítelkyně a později se přidala i Lucka Sedláčků, za což bych rád oběma moc poděkoval.
Když se stránky rozběhly, ustálil se systém ve čtvrtek pozvánka na nadcházející zápas, s článkem o soupeři, jak naposledy hrál a další statistiky. Pak úprava a vyvěšení fotek ze zápasu, a v pondělí článek jak to všechno dopadlo. K tomu profily hráčů, série článků a fotek o výstavbě umělé trávy v Horní Bříze, partneři oddílu, a poslední dva roky i Zimní pohár starosty Horní Břízy. Tímto bych se chtěl veřejně omluvit správcům V. a Z. za zneužití jejich jména při prvním ročníku, a znovu jim veřejně říct: "já vás v té šatně nezamknul :D". To vše tedy cca. týdně tak 10 až 15 hodin práce.
Bohužel jak jsem se již zmínil, nenašel se ze strany trenérů nebo funkcionářů nikdo kdo by se přidal, a zapojil se do fungování stránek.
. Několikráte jsem připomínal vedení, na schůzích i jinde, že by stačil jednou týdně několika řádkový souhrn, který by se dal poslat emailem. A vyvěšení na stránkách je pak jen otázkou minut.
Dost naříkání, nechci aby to vypadalo, že jsem byl natlačen do něčeho co jsem nechtěl dělat nebo by mě nebavilo. Spíš mě mrzel  konzumně-pasivní přístup většiny lidí, kteří se kolem HB pohybují. Ale i přesto se povedlo Vám čtenářům za tu dobu co stránky běží mít více než 20 000 návštěv, když průměr byl tak několik desítek denně, zejména na začátku týdne, po článku ze zápasu. K tomu se postupně značka HB rozšířila i na Facebook, kde v současné době je skupina fandů Břízy, a i oficiální stránka fotbalového oddílu. Kam se v poslední době stále více častěji zapojuje i ženský tým, čímž se nám skoro zdvojnásobila sledovanost :D
Ovšem jak jste si mohli v poslední době všimnout aktuálnost stránek poslední dobou značně upadá. O své povinnosti jsem se musel z časových důvodů rozdělil s Luckou Sedláčků a poslední týdny se aktivita webu omezuje na novinky z oddílu, aktuálnost úvodní stránky se zápasy a pozápasový článek, ovšem ve značně ořezané podobě. Na poslední chvíli se mi podařilo ještě realizovat samostatný odkaz na HB fans, kteří si podle mě toto malé zviditelnění za vše co dělají zaslouží.
Stránky bych samozřejmě finančně nemohl táhnout, a tak již od prvního roku ekonomickou část převzal na svá bedra samotný klub, a tak se stránky, doména i email mohou pyšnit přívlastkem oficiální. Neaktuálnosti stránek nezůstalo bez povšimnutí vedení oddílu. A zde se dostáváme vlastně k podstatně příspěvku.
Po důkladném zvážení svých možností, a to zejména časových a finančních, jsem se dohodl s vedením oddílu že správu stránek přenechám klubu samotnému. Byl jsem ubezpečen, že vedení klubu již má člověka který se o stránky bude starat. Jsem přesvědčen o tom, že stránkám to jen pomůže. Já jako naprostý amatér, jsem šel cestou pokus-omyl, a také to je v některých částech pořád vidět. Proto také předpokládám že nový admin si vytvoří vlastní strukturu stránek a já budu moci tento svůj amatérský výtvor smazat.
Jak jsem napsal, na začátku to byl nápad zviditelnit klub který mám rád, a nikdy jsem nepředpokládal, že z toho budou snad ne úplně špatné stránky zejména pro Vás příznivce fotbalu. Jediné co jsem chybně předpokládal, a co mě dodnes mrzí, je fakt, že k tomuto projektu se mi nepodařilo strnout více HB nadšenců. Nakonec bych ještě jednou chtěl poděkovat všem (dvěma) lidem kteří mi se stránkami pomáhali, a chtěl bych popřát stránkám ještě hodně funkčních let.

S díky

Jan Korejčík