Jdi na obsah Jdi na menu
 

Dramatický závěr soutěže

6. 6. 2012

Blíží se konec dalšího ročníku krajského přeboru, a stejně jako loni se Horní Bříza snaží na poslední chvíli uniknout ze sestupových příček. Jaké jsou tedy letos její šance?

Nejprve je nutné se podívat na klíč sestupů v krajském přeboru. Ten je dán na začátku sezóny na    1 tým přímý sestup + 2x týmy do baráže. Ovšem letos tomu zřejmě tak nebude (asi jako loni ) protože není v divizi žádný klub, který by byl ohrožen sestupem a patřil by do Plzeňského kraje. Takže sestupový klíč se určitě nebude rozšiřiovat. Naopak s ohledem na odchod některých týmu z divize (zakládání juniorské soutěže + některé týmy divizi a ČFL nepřihlásí) je naopak ve vyšší soutěži týmů nedostatek. V současné době podle neověřených zpráv by měl kromě vítěže krajského přeboru postupovat i druhý tým soutěže. To by znameno, že by se nehrála jedna baráž a i třetí tým od konce krajského přeboru by se zachránil přímo. A zatím se neví jakou soutěž přihlásí pro příští rok Koloveč (nebo zda neodstoupí někdo z letošních účastníků krajského přeboru). Pokud by Koloveč nepřihlásila krajský přebor postupoval by do divize i třetí tým soutěže a nehrála by se ani druhá baráž. Byl by pouze jeden sestupující přímo.

A nyní ke stavu tabulky. V současné době se Horní Bříza nachází ne předposledním místě s náskokem 2 bodů na poslední (Stříbro) a ztrátou 3 bodů na tým nad sebou (Bolevec).  Pokud by takto skončila i soutěž vyhnula by Bříza přímému sestupu, ale s ohledem na počet postupujících by možná hrála baráž. Je také nutné se podívat na soupeře všech tří týmů.

Horní Bríza - Rapid (doma), Klatovy (venku)

Bolevec - Chrást (doma), Chotíkov (venku)

Stříbro - Chotíkov (doma), Vejprnice (venku).

Je předpoklad, že Chrást bude chtít udržet druhou pozici pro případný postup do divize, a v Bolevci vyhraje. V případě výhry ostatních týmů by se Horní Bříza dostala díky lepším vzájemným zápasům před Bolevec. Před posledním kolem by tak byla ještě blíže případné přímé záchraně. V posledním kole by pak v případě výhry ostatních týmu bylo několik variant.

-V případě výhry za 3 body konečně 14. místo v tabulce

-V případě remízy za 2 body konečné 15. místo v tabulce

-V případě remízy za 1 bod konečné 15. mésto v tabulce

-V případě prohry konečné 16. místo v tabulce.

Samozřejmě pokud by další týmy v posledních dvou kolech zaváhaly vícekrát, než je předpokládatelná prohra Bolevce s Chrástem bylo by vše opět trochu veselejší. Ale to při dnešních poměrech lze předpokládat jen těžko. Samozřejmě vše jsou jen spekulace a je zde stále mnoho neznámých. Ale snad to ukáže příznivcům Horní Břízy určité možnosti jak by mohla letošní sezóna dopadnout.