Jdi na obsah Jdi na menu
 

První poločas baráže Bříza zvládla

20. 6. 2012

Ve středu hrála Horní Bříza první barážové utkání na hřišti Nepomuku. Do této bohem zapomenuté vesničky se po dlouhé době vrátil život, když do ní kolem 17:30 vtrhlo několik desítek občanů města Horní Bříza. Svými auty zcela zneprůjezdnili hlavní třídu, takže místní s koňmi a povozy museli přes pole. Na stadionu byla podporu znát a hráči Horní Břízy se museli cítit jako doma. Jen ještě stánek a hospodského měli vzít Hornobřížští sebou. Protože místní výčepní zcela zkolabovali pod náporem hostujících fanoušků, ale zase na vlastní kůži poznali jak v praxi vypadá fanda co vlastně takový člověk dělá.

Ale k zápasu. Od začátku bylo vidět, že domácí nemají baráž za odměnu a byli rovnoceným soupeřem hostující Bříze. Fotbal se hrál pěkný, rychlý, ovšem od vápna k vápnu. Nutno říci, že hráči hostující Břízy si postupem času vytvořili i několik příležitostí ovšem všechny zůstaly nevyužity. Zejména centry a rohy Morštanjna byly ukázkové, a škoda, že zůstaly nevyužity. Šanci měli bratři Chocholatí a posila pro baráž Dušan Fráz. Pozadu nezůstal ani Zavadil. Bohužel udeřilo na druhé straně. V 34 minutě utekl záložník domácích po pravé straně, obešel Šimiceho a přes padajícího Janku prostřelil Mízeru. Z první střely na bránu vedli domácí 1:0. Tento stav vydržel až do poločasu.

Do druhé půle nahradil Morštajna Hacker. Hosté se dál tlačili za vyrovnáním a domácí hráči postupně rezignovali na útočení a soustředili se na bránění hubeného náskoku. Jedinou šanci domácí měli po zaváhání Mízery, který neodhadl odskok balonu, který ho přeletěl. Brankář Břízy následně podklouzl a jen díky jeho "rychlým" nohám chytil míč před brankovou čarou. Domácí dál bránili a to se jim ovšem nevyplatilo. Po několika dalších náznacích se po rohovém kopu a následné skrumáži před brankou prosadil Fráz 1:1. To hosty ještě více povzbudilo a snažili se strhnout vedení na svou stranu. A byl to opět Fráz, který za dalších 12 minut přidal po rohovém kopu hlavou do šibenice druhou branku, 2:1 pro hosty. Domácí znovu přidali a snažili se o vyrovnání. Ovšem až do konce zápasu si již ani jeden tým nevypracoval pořádnou brankovou příležitost.

Horní Bříza si tak do odvety, která se hraje v sobotu od 17-ti hodin, veze nadějný výsledek 2:1.