Jdi na obsah Jdi na menu
 

Baník Stříbro - ZKZ Horní Bříza

17. 5. 2011

O víkendu Horní Bříza zajížděla na hřiště Stříbra. Oba týmy byly v přímém ohrožení sestupu, i když Horní Bříza na tom byla trošku hůře. Ovšem v poslední době se Bříze proti Stříbru daří, a tak příznivci Břízy tajně doufali v bodový zisk.

Ze začátku byl zápas z obou stran opatrný, jako první se do šance dostali domácí, ale útočník Stříbra hlavičkoval mimo tyče. V 15. minutě vystrašil nepříjemnou střelou gólmana Stříbra Chocholatý. Rozhodující okamžik celého zápasu přinesla 34. minuta. Po faulu Hakra na domácího útočníka, Stříbro rozehrávalo trestný kop v okolí rohového praporku. Centr si našel v pokutovém území Demjan, kterého neuhlídal Sluka, a ten nedal brankáři šanci 1:0. Hosté se hned z rozehrávky drali do nebezpečného zakončení, ale domácí obrana jejich snahu na poslední chvíli zastavila. Ve 40. minutě mohli hosté z Břízy vyrovnat, bohužel neposlechli radu trenéra, aby hodně dobíhali případné vyražené střely. Domácí gólman měl hodně starostí, když neudržel dalekonosnou střelu z kopaček Břízy, Chocholatý však vhodný okamžik k dorážce prováhal  a domácí obránci tak měli čas zakročit.

Po změně stran to byli hosté, kteří mohli vyrovnat, ale míč skončil na tyči. V 50. minutě se odražený míč dostal k Pauknerovi, Benda však tým podržel. Po špatné domácí rozehrávce zahodil tutovku střídající Frána. Na druhé straně mohlo být rozhodnuto v 70. minutě. Byl to opět Demjan, který se objevil sám na hranici malého pokutového území. Centr z pravé strany naštěstí hlavou nedokázal umístit do branky. Z následného protiútoku domácího gólmana protáhl Čechura. S přibývajícími minutami se hosté stále více tlačili do útoku a snažili se vyrovnat. V 83. minutě utekl stříbrským obráncům Vrla, na jeho centr však Landa nedosáhl. Landa měl na kopačce vyrovnání v 87. minutě, ale míč se po zásahu brankáře Stříbra odrazil jen od tyče na roh.  Závěrečné minuty přinesly nervy na obou stranách, hosté z Břízy však již vyrovnat nedokázali. Zápas tak skončil výhrou domácích. Horní Bříza si tak velice zkomplikovala cestu za záchranou. V posledních čtyřech zápasech bude muset získat minimálně 8 bodů a doufat, že týmy nad nimi již nezabodují.

Stříbro – Horní Bříza 1:0

Stříbro: Benda – Zaoral (90. Průša), Hřebík (34. Ichnatolya), Demjan, Petraška, Šuranský, Šaman, Pubrle (59. Vraštil), Florus (79. Solový), Dyk, Kertys. Trenér: Milan Fiala.

Horní Bříza: Korejčík – Šimice, Sluka (57. Frána), Křížek (57. Čechura), M. Paukner, Hacker (78. Vrla), M. Chocholatý, J. Paukner, Janka, Fedorco (71. Landa), P. Chocholatý. Trenér: Václav Votýpka.

Nejlepší hráči: Benda – Janka. Poločas: 1:0. Branky: 33. Demjan. Rozhodčí: Malinčák. ŽK: 3:5. Diváků: 100.

 

Fotky k zápasu naleznete zde