Jdi na obsah Jdi na menu
 

Sokol Touškov - ZKZ Horní Bříza aneb boj o vše

23. 6. 2011

Poslední zápas letošního roku byl pro Horní Břízu bojem o vše. Již poslední Touškov neměl co ztratit, naopak Horní Bříza v případě výhry mohla pomýšlet i na přímou záchranu v soutěži. Od začátku musel trenér Votípka udělat několik vynucených změn. Mizeru, který odjel na dovolenou, nahradil v brance Korejčík.  M. Pauknera plnícího služební povinnosti jako živý terč na Bahnech 2011, nahradil ve středu zálohy Čechura. V úvodních minutách byl zápas hodně nervózní, a více ze hry měli překvapivě domácí, kterým nesvazovala nohy nutnost vyhrát. V 10. minutě musel po rohovém kopu domácích boxovat balon do bezpečí hostující gólman. Naštěstí pro hosty začali postupně domácí hráči v obraně vytvářet neuvěřitelné hrubky. Toho využil jako první ve 13. minutě Frána, když sebral po špatně zahrané malé domů před gólmanem míč a pohodlně jej uklidil do branky 1:0 pro Břízu. To hosty trochu uklidnilo a převzali iniciativu v zápase. Velice aktivní byli především oba útočníci Vrla a Frána, kteří zle zatápěli domácí obraně. Ve 26. minutě Frána přihrál mezi dvěma obránci zcela volnému Vrlovi, ten si poradil s domácím gólmanem, a bylo to 2:0. Pak o sobě znovu dali vědět domácí, zejména hráč s číslem 16 dělas se svojí tvrdou a přímočarou hrou hostující obraně problémy. Naštěstí bez gólového efektu. Co se Touškovu nepodařilo na útočné polovině, to se jim v končící 36 minutě povedlo na druhé straně. Domácí stoper atakován Vrlou chtěl dál malou domů, bohužel místo brankáře našel jen prázdnou branku 3:0. Tento výsledek již vypadal velice nadějně. O studenou sprchu se pět minut před přestávkou postaral domácí Nosek. Domácí záložník odcentroval z levé strany, Nosek v souboji přeskočil na Chocholatého, a do kabin se šlo za stavu 3:1 pro hosty.  To ještě v samotném závěru musel řešit další závar před svou brankou Korejčík, když nebezpečnou hlavičku vytěsnil mino branku.

Po přestávce se hosté dostali do útlumu, možná i po zprávě, že Senco prohrává 2:0, a na hřišti byli více vidět domácí. Vypracovali si několik standartních situací, které musela hasit hostující obrana. Tyto situace nakonec hráči Horní Břízy zvládli, několikráte i díky nepřesnému zakončení domácích. Tím, že se Touškov více tlačil dopředu, otevírala se pro útočníky Břízy možnost rychlých protiútoků. Bohužel jak Frána, tak i Paukner a Vrla v zakončení zklamali. Vítěznou pojistku tak přidal až v 66. minutě hlavou Vrla po krásném centru J. Pauknera z pravé strany. Ihned po rozehrání centr směřující za obranu přelétl Šimiceho a domácí útočník Vavrač pak již jen jednoduchou kličkou překonal hostujícího gólmana a pohodlně snížil na 4:2.  Ve zbytku zápasu se již nic podstatného neudálo, když ani střídající bomber Landa nedokázal ze své šance skórovat. Závěr zápasu tak vyšperkovaly jen fenomenální oslavy Hornobřízských fanoušků, kteří v 88 minutě odpálili svou světelnou šou, za kterou by se nemuseli stydět ani v první lize. Zápas tak skončil výhrou hostů ze Břízy, a jen se čekalo na výsledky dalších zápasů. Již známý výsledek se Senca doplnila zpráva o prohře Bolevce a Rapidu a to stačilo, aby oslavy ze záchrany mohly propuknout ještě na hřišti.

 

M. Touškov: Tománek – Anděl (46. Pešík), Kotáb, Bouzek (66. O. Karbusický), Fürbacher, Svoboda, Nosek, Vinš, Kumpera, Vrba, Vavrač (78. Hodek). Trenér: Petr Komanec.

Horní Bříza: Korejčík – Šimice, Sluka (35. Morštajn), Frána, Hackr, M. Chocholatý, Vrla (90. Velík), Paukner, Janka, P. Chocholatý, Čechura, (82. Landa). Trenér: Václav Votípka.

Nejlepší hráči: Kotáb – Vrla. Poločas: 1:3. Branky: 40. Nosek, 66. Vavrač – 26. a 66. Vrla, 13. Frána, 36. vlastní Vrba. Rozhodčí: Šimek. ŽK: 1:4. Diváků: 100.