Jdi na obsah Jdi na menu
 

TJ Přeštice - TJ ZKZ Horní Bříza

4. 4. 2011

O víkendu sehráli muži Horní Břízy zápas v Přešticích s hráči místního TJ. Povzbuzeni nečekanou výhrou z minulého kola na domácím hřišti proti Rokycanům, jeli naši hráči do Přeštic minimálně pro bod.

Od počátečního hvizdu se hrál oboustranně opatrný fotbal bez šancí. Nutno dodat, že hráči Horní Břízy působili sebevědomějším dojmem než soupeř. Rozdíl mezi oběma mužstvy se ještě prohloubil ve 21 minutě. Po nenápadné akci, která začala autem na levé straně hřiště, si rychle naši záložníci vyměnili míč. Následný rychlý průnik do velkého vápna soupeře zakončil prvním gólem Radek Šimice 1:0 pro Břízu. Domácí hráči se ještě více zatáhli, a v tu chvíli hosté zcela ovládli hřiště. Bohužel tento obraz trval jen 5 minut. To u střídačky hostů M. Paukner volil nesmyslnou kličku do protihráče. Překvapený hráč domácích Minkov pak nerušen postupoval, až do velkého vápna, kde prudkou ranou na bližší tyč nedal Mizerovi v bráně šanci. Poté naopak převzali otěže zápasu domácí, a po zbytek prvního poločasu, hosty k ničemu nepustili.

Druhý poločas pokračoval tak, jak první skončil. Domácí stále tlačili a odměnou jim byl v 61. minutě druhý gól v síti Pavla Mizery. I když z hlavy P. Janky, kdy po trestném kopu ve snaze míč odhlavičkovat do bezpečí jej zcela neomylně uklidil do vlastní sítě, 1:2 pro domácí. Pak se přeci jen hráči Horní Břízy probudili a vytvořili si dvě gólové situace. Tou první byl trestný kop Hackera, která jen díky neuvěřitelné smůle hostů skončil na břevně a ne v brance.  Ve druhé brankové příležitosti se za chvíli ocitl Zdeněk Frána. To když k němu propadla jedna z mnoha standartních situací, které v závěru zápasu hosté kopali. On se tak ocitl na hranici malého vápna tváří v tvář domácímu gólmanovy. Bohužel úspěšnější byl domácí hráč.

Zápas tak skončil výhrou domácího celku v poměru 2:1. Nelze říci, že by hostující hráči podali špatný výkon, ale dvěma individuálními chybami se připravili možná i o 3 body z tohoto zápasu. Myslím si, že minimálně prvních 20 minut a poslední 30 minut zápasu bylo naše mužstvo lepším týmem, ale bohužel při dvou velkých šancích se oproti minulému víkendu štěstí od Horní Břízy odvrátilo.

 

Sestavy:
TJ Přeštice:  Růžička – Hrdlička, Uzlík, Mastný, Zdeněk, Zoubek (90. Stehlík), Bešta, Turek, Minkov (32. Bouc), Přibáň (74. Mrázek), Benedikt. Trenér Václav Uzlík.
 
ZKZ Horní Bříza: Mizera – Šimice, Křížek (32. Fedorco), M. Paukner, Hackr, M. Chocholatý (63. Vrla), J. Paukner Janka, Frána, P. Chocholatý, Morštajn. Trenér Václav Votípka.
 
Statistiky: Nejlepší hráči: Uzlík - Morštajn.  Poločas: 1:1. Branky: 26. Minkov, 61. vlastní – 21. Šimice. Rozhodčí: Rezničenko. ŽK: 1:1. Diváků: 200.