Jdi na obsah Jdi na menu
 

TJ Stod - ZKZ Horní Bříza

3. 5. 2011

O víkendu zajíždělo mužstvo Horní Břízy do Stoda. Už jen to, že se hráči i fanoušci vešli do 14-ti místného autobusu výstižně popisuje situaci, která v současné době stále panuje na marodce HB. K zápasu odjel po zranění  Radek Poschl a také Luboš Karadžov vytáhl znovu po 14-ti dnech kopačky ze skříně. Díky tomu se na lavičce objevili hned 3 hráči na střídání.

Proto kdyby někdo před zápasem nabídl hráčům bod za remízu určitě by souhlasili, ovšem po průběhu zápasu se dá říct, že se dalo přivést více než jeden bod.

Ale po pořádku. K zápasu nenastoupil Korejčík který bral antibiotika, a tak se do brány vrátil Pavel Mizera. V obraně začal oproti minulému utkání Poschl, ten ovšem v 19. minutě musel střídat pro obnovené svalové zranění. Proto skoro celý zápas odehrál asistent trenéra Karadžov a nutno říci, že patřil k nejlepším na trávníku.

V samotném zápase si první příležitost vypracovali hosté, ale gólman Mizera se proti dalekonosné střele Zámečka vyznamenal. Poté se hosté probudili a postupně se hra vyrovnala. Šance se střídaly na obou stranách, a oba gólmani předvedli několik velice dobrých zákroků. Mizera proti hlavičce z malého vápna, Janča na druhé straně vytlačil na roh pokus J. Pauknera. S postupem času a s počtem povedených přihrávek se dostal na kopačky hráčů Horní Břízy klid. A možná i díky tomu od poloviny prvního poločasu převzali iniciativu a svého soupeře začali přehrávat. Nejprve ve 23. minutě těsně minul přihrávku před prázdnou branku J. Pakuner, o chvíli později znovu nebezpečně hlavičkoval M. Paukner. Před koncem poločasu ještě zahrozili domácí. Po rohovém kopu musel na dvakrát nebezpečný závar před svou brankou likvidovat Mizera. Ve 44. minutě mohli jít hosté do vedení. P. Chocholatý utekl obráncům Stoda, Janča jeho první pokus o zakončení vyrazil jen zpět k Pavlovi a ten, v těžké situaci netrefil odkrytou branku (viz. Foto)

Do druhé půle nastupoval již z obnoveným svalovým zraněním také Vrla, a bylo jen otázkou času, kdy bude nucen střídat i on.  Byl ještě u toho, když v 51. minutě šla Bříza do vedení. Janča špatně vyběhl, míče se zmocnil Čechura, který z úhlu dokázal trefit prázdnou bránu 0:1. O chvíli později to byl znovu Čechura, který se objevil na hranici pokutového území, tentokrát ovšem nemířil přesně. Pak se znovu projevila slabina HB, ano hádáte správně, neproměňování šancí. Krátce po sobě měla Bříza čtyři příležitosti jak své vedení navýšit. Nejprve se do úniku dostal M. Paukner, ale trefil jen Janču. Za chvíli mohl nedorozumění Vlčka s Jančou využít Čechura, jenže nedokázal zkrotit míč, a trefit prázdnou branku. A nakonec v tomto zápase aktivní Čechura, se znovu objevil zcela osamocen před Stodským gólmanem. Ani na dvakrát se mu ho ovšem nepodařilo přehodit. Pak se probudili i domácí a hosty, kterým již začaly docházet síly, zatlačili před vlastní branku. K tomu musel v 80. minutě vystřídat zraněný Vrla, což bylo citelné oslabení v obrané řadě hostů. Domácí si vypracovali několik standartních situací a bylo jen otázkou, zda obrana v čele s výborným Mizerou dokáže odolávat až do závěrečného hvizdu. Bohužel se tak nestalo, a 6 minut před koncem utkání přišlo vyrovnání. Přetažený rohový kop vrátil před bránu Vlček, který přehlavičkoval jinak bezchybného Karadžova. V následném závaru v malém pokutovém území se nejlépe orientoval kapitán domácích, který dotlačil snad hlavou, snad rukou, možná i něčím jiným míč do branky 1:1. Závěr zápasu se pak již jen dohrával, a oba týmy si rozdělily po bodu za konečný výsledek 1:1.

Dá se říci, že čím méně hráčů Horní Břízy je, tím lépe hrají. Ve Stodě byli lepším týmem, a vypracovali si i více brankových příležitostí. Bohužel za stavu 0:1 nedokázali ani jednu z nich proměnit, a mohou jen litovat bodové ztráty. Je to pořád stejná a ohraná písnička …. neproměňování šancí …… Snad se i toto zlepší, protože body budou potřeba i s ohledem na špatné výsledky Doubravky.

 

Stod: Janča - Vlček, Snášel (88. Hofler), Brychcín, Kaas, Bouřa, Hruška, Tuhela, Lukášek, Fořt (67. Barnáš), Zámeček. Trenér: Štěpán Hirschl.

H. Bříza: Mizera – Poschl (19. Karadžov), Sluka,  M. Paukner, Hackr, M. Chocholatý, Vrla, J. Paukner, P. Chocholatý, Fedorco, Čechura (90. Landa). Trenér Václav Votípka.

Nejlepší hráči: Janča – Čechura. Poločas: 0:0. Branky: 84. Snašel – 51. Čechura. Rozhodčí: Kračmer. ŽK: 1:1. Diváků: 120.