Jdi na obsah Jdi na menu
 

TJ Tachov - ZKZ Horní Bříza

18. 4. 2011

V neděli 17. dubna sehráli Keramici další zápas, v cestě za záchranou jim tentokráte stálo mužstvo Tachova. Některým příznivcům se ihned vybaví 13-ti brankový příděl při poslední návštěvě Tachova. Bohužel už od začátku bylo vše proti hostující Horní Bříze. K zápasu odjela jen se třemi náhradníky, z nichž jeden byl druhý gólman, dalším byl asistent trenéra. Takže jediným kdo mohl ze širšího kádru A týmu zasáhnout z lavičky do hry byl Vilda Čechura. Nebýt toho, že v autobuse cestovali i příznivci Horní Břízy, mohli si v něm hráči připadat doslova ztraceni.

Hned v první minutě musel hostující Korejčík boxovat střelu Hudce. O dvě minuty později byl faulován pronikající Tušl Fedorcem, a sudí Křen nařídil penaltu, kterou však Viterna nedal. Bříza mohla jít do vedení o chvíli později po zmatku v domácí obraně. Viterna v 16. minutě místo střely centroval na Šáchu a bylo po šanci. Chvíli nato se do poslední šance hostů v prvním poločase dostal J. Paukner, ale naložil se svojí šancí jak je u Horní Břízy poslední dobou zvykem, tedy mizerně. Za domácí pak nedali postupně slibné příležitosti Habart, Dvořák a opět Habart. Vzápětí je napodobil i Hudec. V 38. minutě neskutečně chyboval hlavní arbitr, když šel konzultovat jasnou ofsajdovou situaci k pomeznímu, a nechal pokračovat ve hře. Někteří starší spoluobčané se dušovali, že to za svých 80 let života ještě neviděli. Velice by mě zajímalo, co stálo po zápase v hodnocení delegáta. Ale myslím, že pan rozhodčí nám v brzké době ukáže další svoje úžasné kousky, zvláště když příští týden přijede do Horní Břízy „na lajnu“, vezměte kameru a děti bude veselo. Pět minut před půlí přetížená obrana hostí povolila a domácí se dočkali, kdy na konci akce byl Dvořák 1:0. Radost fanoušků ještě neutichla a Machač po utěšené střele z hranice penalty zvýšil na 2:0.

V prvních vteřinách druhého dějství vykopl bek hostů z čáry slabou dorážku Folejtara. Z protiútoku se mohl prosadit M. Paukner. Dostal se až do malého vápna, kdy ovšem zcela nepochopitelně gólmanovi stojícímu u levé tyče (z pohledu útočícího hráče) udělal kličku doleva. Tím se zcela vytlačil z prostoru brány, a jeho následné zakončení podle toho také vypadalo. V tento moment se zápas zlomil a bylo jen otázkou kolik zápas skončí. V dalším průběhu zcela ovládli hru Tachovští. Machač, Habart a Dvořák ještě nedali, ovšem na jejich nemohoucnost se „nemohl dívat“ hostující M. Paukner. V 65. minutě nikým neatakován se položil rybičkou a nádherně zavěsil. Bohužel pro hostující hráče do vlastní sítě 3:0. Tři minuty trvalo Tachovanům, aby P. Kašem a Petrem Šáchou „utekli“ na rozdíl pěti branek. Domácí dále pokračovali ve strojových kombinacích, ale více branek se domácí diváci již nedočkali. Naopak sedm minut před koncem chybovala obrana Tachova a M. Paukner se trefil konečně do správné branky 5:1.

Nevím jak tento zápas celkově hodnotit, na jedné straně jen bezbřehý optimista čekal v Tachově vítězství, na druhou stranu dostat 5 gólů je přeci jen hodně. Hosté v úvodu přečkali drtivý nástup domácích, a z ojedinělé šance mohli jít dokonce do vedení. Ovšem velikou škodou byly inkasované branky v závěru poločasu. Pět minut před koncem dostat gól by se ještě dalo omluvit, ale za 120 vteřin další? To svědčí o nekoncentrovanosti hostujících hráčů. A to bez výjimky.  

Vrcholem všeho byl druhý poločas. Za stavu 2:0 Horní Bříza nedala 100% šanci, aby v následné minutě inkasovala po vlastním gólu. Pak bylo vidět, že někteří hráči rezignovali, přestali si obsazovat hráče a najednou bylo Tachovských plné hřiště. Škoda, že trenér neměl k dispozici další náhradníky, minimálně 4 by se mu hodili.

Tachov: Pták – L. Viterna, Kaše, P. Šácha, Habart (79. Slowik), J. Viterna, Dvořák, Hudec, Folejtar (83. M. Šácha, Tušl (79. Žemlička), Machač (68. Chmiel). Trenér Jaroslav Pták.

H. Bříza: Korejčík – Šimice, Křížek (58. Čechura), M. Paukner, Hackr, M. Chocholatý, Vrla, J. Paukner, Jagerčík, P. Chocholatý, Fedorco (69. Karadžov). Trenér Václav Votípka.

Nejlepší hráči: Hudec – Vrla. Poločas: 2:0. Branky: 40. Dvořák, 42. Machač, 65. vlastní(Paukner), 68. Kaše, 70. P. Šácha – 84. M. Paukner. Rozhodčí: Křen. ŽK: 3:1. Diváků: 250.