Jdi na obsah Jdi na menu
 

TJ ZKZ Horní Bříza - Rapid Plzeň zklamání po posledním zápase

11. 4. 2011

V sobotu 9. dubna sehráli hráči Horní Břízy domácí utkání proti týmu Rapidu. Bylo to pro domácí hráče jedno z klíčových utkání, protože na Rapid před utkáním ztráceli pouhé 3 body a v případě výhry by se na svého soupeře dotáhli. Před zápasem ještě proběhla slavnostní chvíle, kdy vedení Horní Břízy popřálo dlouholetému pokladníkovi a příznivci Horní Břízy panu Kožíškovi k jeho 80. narozeninám.

Po středečním výkonu ve Vejprnicích byli všichni domácí fanoušci natěšeni na zápas. Bohužel prvních 20 minut to na hřišti vypadalo, jako by hráči byli stále duchem ve Vejprnicích, zatímco běhali již v Bříze proti Rapidu. Až na dno se domácí dostali ve 20. minutě. To se ve velkém vápně kolem Janky se Šimicem otočil Peroutka a s pomocí teče nedal Mizerovi šanci. Naštěstí tato situace probudila domácí zpět do zápasu. Po 3 minutách hned srovnal P. Chocholatý. Do konce poločasu měli mírnou převahu domácí hráči, ale žádný z náznaků šancí nedokázali proměnit.

V druhém poločase se hra domácích, po domluvě v kabině, zlepšila a začali svého soupeře přehrávat. Postupně se do šancí dostali Paukner, Vrla, Chocholatý, ale znovu se ukázal hlavní problém současné Horní Břízy, a to je proměňování šancí. V době vrcholícího tlaku, v 66. minutě, na polovině převzal míč znovu Peroutka. Několikráte si ho nikým neatakován posunul směrem k bráně Mizery a následně vyslal nechytatelnou ránu 2:1. Domácí se pak ještě s větší vervou pustili do dobývání branky brankáře Rapidu. V jedné z největších se ocitl M. Paukner, který metr od brankové čáry nedokázal hlavou překonat hostujícího brankáře. Na poslední minuty nastoupil i asistent trenéra Karadžov, a bylo vidět, že dal hře domácích nový impuls a myšlenku. Nakonec to byl právě on, který geniálním lobem vyslal do souboje jeden na jednoho Vrlu, a ten v jedné z posledních příležitostí srovnal na 2:2. Na každé straně pak byla ještě jedna nadějná šance, na konečném výsledku už to však nic nezměnilo.

Zápas s Rapidem byl po výkonu v minulém zápase zklamáním snad pro všechny, kteří oba zápasy viděli. Hráči jako by čekali, že výkon přijde sám a nebude nutné pro něj nic udělat. Z Horní Břízy se vytratila bojovnost a chuť poprat se o výsledek, který byl tak vidět v zápase s Vejprnicemi. Naštěstí oba inkasované góly hráče vždy nabudily, a tak se jim podařilo vyválčit alespoň bod. Ten sice situaci na konci tabulky neřeší, ale nechal vše otevřené.

Nejlepší hráči: Karadžov - Peroutka. Poločas: 1:1. Branky: 23. P. Chocholatý, 89. Vrla - 20. a 66. Peroutka. Rozhodčí: Krutina. ŽK: 0:2. Diváků: 230.

H. Bříza: Mizera - Šimice, Fedorco (53. Sluka), M. Paukner, Hackr (76. Karadžov), M. Chocholatý, Vrla, J. Paukner, Janka, Jagerčík (76. Čechura), P. Chocholatý. Trenér Václav Votípka.

Rapid: Štrunc - Peroutka, Buček, Fleissig (46. Faist), Polívkqa (68. Čupalka), Liška, Kanát, Hodaň (87. Hodan), Šimsa, Brabec, Netrh. Trenér Vratisalv Opl.