Jdi na obsah Jdi na menu
 

Ve Vejprnicích hrála Bříza proti 14 přesto veze bod

6. 4. 2011

V dohrávce Krajského přeboru zajížděli hráči Horní Břízy do Vejprnic. Hrálo se netradičně ve středu 6.4.2011 a nejen díky nezvyklému termínu se musel na lavičce převléci do dresu asistent trenéra Luboš Karadžov. Zejména zranění trápila trenéra Votípku ať to byl Čechura, Mornštajn či Křížek všichni tito hráči stabilně patří do kádru A týmu, dělali při sestavování soupisky vrásky realizačnímu týmu. Naštěstí se uzdravil Sluka a také Jagerčík stihnul tentokrát vyprázdnit svůj návěs včas.

Oproti minulému zápasu proti Přešticím začal v bráně Korejčík, Fránu nahradil v útoku Vrla a do základní sestavy se dostal i Jagerčík. Po vzájemném oťukávání převzali iniciativu hosté z Břízy. Domácí na rychlejší útočníky Vrlu a J. Pauknera nestačili a začali je faulovat. Zvláště na Jana Pauknera předvedli domácí obránci minimálně 2 likvidační zákroky, bohužel zůstalo jen u zahrávání standartních situací. Hosté zatlačili domácí do hluboké defenzivy a ve 23. minutě po rychlé kombinaci bratří Pauknerů po pravé straně, mladší z nich nastřelil z velkého úhlu jen domácího gólmana. Z následného rohu hlavičkoval těsně vedle velice aktivní J. Paukner.  O několik minut později podstoupil vzdušný souboj s gólmanem Vejprnic Vrla. Změnu skóre to však nepřineslo. Poté na půlce domácí hráč č. 10 nešetrně fauloval Janku, znovu se nežlutilo. Pak z blízka hlavičkoval pro změnu M. Paukner, domácí gólman jeho pokus jen s námahou vyrazil. Před koncem první půle se uvolnil Chocholatý a z hranice velkého vápna trefil tyčku. Domácí za celou první půli měli jen několik neškodných centrů. A mohli být rádi, že poločas skončil 0:0, ale i že dohráli v 11 hráčích. Protože některé zákroky zejména na Pauknera a Vrlu patřily spíše než do fotbalu do thajského boxu.

Druhá půle začala jak skončila, hosté se tlačili do zakončení a vypracovali si několik zajímavých příležitostí. Hosté stupňovali tlak a dokonce se i gólově prosadili. Chocholatého radost zastavil praporek pomezního sudího, který asi jako jediný viděl ofsaid. Domácí přestávali zcela stíhat a útočící hráče Břízy zastavovali jen za cenu nebezpečných faulů. Mluvit by mohli Vrla, Paukner, střídající Sluka a Frána, nebo Chocholatý. V době největšího tlaku se uvolnil domácí hráč a mezi nohama Janky překvapivou a šťastnou střelou poslal domácí do vedení 1:0. Horní Bříza zařadila ještě vyšší rychlostní stupeň a nakonec se podařilo Slukovy z dorážky srovnat. V závěru ještě Chocholátého, který šel sám na branku strhnul domácí stoper, a byl po zásluze vyloučen. Ze následné standartní situace se pokusil rozhodnout Hackr. Bohužel zůstalo u pokusu. Další tlak hostů již rozhodčí nepřipustil a zápas přesně v 90. minutě ukončil.

Horní Bříza odehrála vynikající zápas, bohužel z jedné střely dostala branku a nakonec hráči urvali alespoň bod za remízu 1:1. Vše mohlo být jinak, kdyby rozhodčí již v první půli potrestal kartami zákroky, které potrestat měl. A nakonec neuznaný gól pro údajný ofsaid. Potvrdilo se, že atmosféře ve Vejprnicích rozhodčí snadno podlehnou.  

 

Sestavy:
Slavia Vejprnice: 
 
ZKZ Horní Bříza:
 
Statistiky: Nejlepší hráči:  .  Poločas: 0:0. Branky:  Rozhodčí: . ŽK:  . ČK: . Diváků: .