Jdi na obsah Jdi na menu
 

ZKZ Horní Bříza - FC Rokycany

27. 3. 2011

 

Dne 26. Března se A tým Horní Břízy utkal s třetím týmem tabulky FC Rokycany. Terén byl na roční dobu velmi dobře připraven, počasí bylo sice chladnější, ale myslím, že nakonec nikomu zima nebyla.
Horní Bříza začala zápas na 2 útočníky, což bylo znamením, že se na domácím hřišti nehodláme jen bránit. Hosté byly ale proti, a od začátku převzali iniciativu a naše mužstvo prakticky nepustili z vlastní poloviny. Hrozili ze standartních situací a rohových kopů, před nimiž trenér domácí hráče několikráte varoval. Po několika chybách ve středu zálohy, kdy po ztrátě míče hosté hrozili rychlými útoky trenér stáhnul hru na jednoho útočníka, a zahustil střed zálohy. To se ihned projevilo na hře, hosté již nebyli tak nebezpeční. Sice měli územní převahu, ze které ale nedokázali nic vytěžit. Naopak z první vážnější situace před brankou hostujícího brankáře Vilda udeřilo. Stoper Rokycan si s brankářem na hranici velkého vápna dávali přednost, čehož využil aktivní Jan Paukner. Obral hosty o balon a do prázdné brány otevřel skóre zápasu.
Opaření hosté vypadli z tempa, evidentně zaskočeni vývojem zápasu. Na posledních 10 minut první půle se již vrátili ke své hře, a zmáčkli náš tým na vlastní polovině. Naštěstí několik zajímavých situací nedokázali dotáhnout do brankového konce a tak poločas skončil nečekaným vedením domácích.
Po přestávce poslal trenér domácích na hřiště místo Beneše jako posilu do zadních řad Křížka. Ani to však nezabránilo trvalému tlaku hostujícího týmu. V první velké šanci ještě zachránil tým brankář Mizera, kdy skvělým zákrokem vytěsnil střelu hostujícího hráče na roh. O pár minut později již bylo srovnáno. Na trestný kop z levé strany domácí obrana nereagovala, a hostující …… hlídaný ještě dalšími dvěma spoluhráči z hranice malého vápna hlavou pohodlně srovnal 1:1. To hosty povzbudilo ještě k větší aktivitě a domácí obrana byla v neustálé permanenci. Hrálo se prakticky na jednu bránu, protože osamocený Frána v útoku nemohl stačit na trojnásobnou převahu, a veškeré balony směřující na polovinu soupeře se prakticky ihned vracely zpět. Hosté kopali několik rohů a měli i několik náznaků šancí. Naštěstí žádnou svou možnost nedotáhli do úspěšného konce. A tak pravidlo „nedáš-dostaneš“ opět zafungovalo. Nejprve ještě rozhodčí odpustil hostům pokutový kop, po ruce jednoho z hostujících hráčů ve vlastním pokutovém území, ale o několik minut na to bylo vše jinak. Hosté faulovali v nebezpečné vzdálenosti domácího útočníka. K míči se postavila dvojice Hacker, Janka. První jmenovaný po teči zdi nedal gólmanovi hostů šanci a domácí opět vedli 2:1. Hosté se již z této rány nevzpamatovali, a spíše než hře se věnovali komentování výkonu rozhodčího a dění kolem hry. Nakonec se Horní Bříze podařil překvapivý výsledek udržet až do závěrečného hvizdu.
 Třetí tým tabulky si územní převahy, kterou po většinu zápasu měl, dokázal vytvořit dvě gólové příležitosti. Jednu výborně zlikvidoval gólman Mizera, z druhé šance dokázali vyrovnat. Houževnatě hrající domácí tým dokázal využít obě šance, které si během zápasu vytvořil a tak nakonec překvapivě, ale nikoliv nezaslouženě vyhrál 2:1.
 
 
Sestavy:
ZKZ Horní Bříza: Mizera – Šimice, Beneš (46. Křížek), M. Paukner, Hackr, J. Paukner, Janka, Frána, P. Chocholatý (81. Pöschl), Mornštajn, Čechura (60. M. Chocholatý). Trenér Václav Votípka.
 
FC Rokycany: Vild – Jícha, Vaščák, Šíša, Hereit, Kubík, Procházka, Rýdl (85. Sponer), J. Scheinherr), F. Procházka, M. Scheinherr (85. Hlavsa). Trenér Pavel Aubrecht.
 
Statistiky: Nejlepší hráči: Janka – J. Scheinherr. Poločas: 1:0. Branky: 38. J. Paukner, 83. Hackr – 70. Jícha. Rozhodčí: Štrincl. ŽK: 1:2. Diváků: 210.
 
 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

zápas

poručík,27. 3. 2011 23:36

Gratuluju :)