Jdi na obsah Jdi na menu
 

ZKZ Horní Bříza - Přikosice

24. 5. 2011

V sobotu v nezvyklém čase od 14:00 hodin hostili hráči Břízy v dalším existenčním zápase Příkosice. Byl to pikantní souboj otce se synem z klanu Votípků, okořeněný i záchranářskými starostmi obou týmů.

Horní Bříza nastoupila v podobném složení jako před týdnem ve Stříbře, jen J. Paukner z pracovních důvodů nemohl být přítomen, a tak od začátku zápasu dostal příležitost Čechura. Horní Bříza do zápasu vstoupila aktivně, a pokusila se soupeře již od začátku zápasu zatlačit do defenzivy. Což se HB na chvíli podařilo, a tak prvních 15 minut se hrálo více na polovině Příkosic. Většina akcí ovšem končila ještě před pokutovým územím. Hosty zlobila hlavně dvojice Sluka, Vrla. První jmenovaný několikráte utekl po levé straně hřiště a nebezpečně centroval před  branku, kde se snažil průbojný Vrla o zakončení. V 18. Minutě, po rohovém kopu domácích,  zachraňoval hostující obránce odkopem míče z brankové čáry. Pak ve 21. minutě nedokázal Chocholatý usměrnit do prázdné brány křížnou přihrávku.  Postupně se hra srovnávala a do protiútoků se pouštěli i hosté. Ve 37. minutě fauloval Krystl na půlce, a po volném přímém kopu domácí rozehráli zpět do středu hřiště. Po chybě příkosické obrany se za záda Protivínského trefil krásnou ranou Vrla 1:0. Bohužel domácím vydrželo vedení jen 3 minuty. Po vstřelené brance se nestačili zformovat zpět do obraného bloku, když po pravé straně hostující útočník prošel přes Hakra i Pauknera a v pokutovém území podklouzl i Šimice. Útočník tak postupoval zcela sám, a následně nezištně přihrál před prázdnou branku Krystlovi, a ten srovnal 1:1. Tak skončil i první poločas.

Po přestávce se domácí snažili svoji chybu ze závěru poločasu odčinit a vytvořili si mírný tlak. Ten trenér Votípka podpořil i střídáním v 53. Minutě, kdy Čechuru nahradil Frána. Ten se o 5 minut později po závaru před brankou hostů dostal na hranici penalty k odraženému míči a propálil vše co mu stálo v cestě 2:1. Kdo by si myslel, že Bříza bude dále tlačit a využije momentální převahy byl zklamán. Hráči, jako by nebyli na vedení připraveni, se zatáhli do defenzivy a celá organizace obrany se zcela rozpadla. Osm hráčů domácích stálo před vlastním pokutovým územím a nechali Přikosické, aby si na hřišti dělali co chtěli. Ti se příležitosti chopili a dlouhé minuty se hrálo na jednu branku. Hosté po faulu Janky zahrávali nejprve ze vzdálenosti cca 20-ti metrů nebezpečnou standardku, naštěstí nedali. Do velkého vápna domácích létal jeden centr za druhým, a jen díky pozornosti Janky a Korejčíka tyto šance zůstaly nevyužity. Z ojedinělého protiútoku měl gólovou šanci Chocholatý, kdy sám postupoval na hostujícího gólmana. Bohužel nedokázal pořádně zakončit a jen z Protivínského udělal hrdinu. Podobná situace se opakovala i na druhé straně, naštěstí hostující hráč nedokázal domácího gólmana prostřelit. V 79. minutě poslal Štych krásný míč od rohu velkého vápna před bránu, kde gólman Korejčík sebral míč Lisému z hlavy. V době největšího tlaku v 84. minutě domácí trenér znovu vystřídal M. Chocholatého za Landu, a znovu se mu střídající hráč odvděčil. Domácí využili snahy hostů o vyrovnání a do otevřené obrány utekl Vrána s Vrlou. Když už to vypadalo, že se hráči pokusí v rohu hřiště udržet balon co nejdelší dobu, Vrla si vše rozmyslel a tím překvapil všechny na hřišti i mimo něj. Podařilo se mu dostat až do velkého vápna a tam předložil krásnou přihrávku před prázdnou branku právě střídajícímu Landovi. Ten po chvíli napětí skóroval 3:1. Zápas tím byl prakticky rozhodnut a zbývající minuty se již jen dohrály.

Bříze se povedlo podruhé v jarní části soutěže vyhrát. Znovu se tím souboj na chvostu tabulky zdramatizoval a lze jen doufat, že nezůstane jen u jednoho zápasu a podaří se vytvořit vítěznou sérii.

Horní Bříza: Korejčík – Šimice, Sluka, Paukner, Hackr, M. Chocholatý (84. Landa), Vrla (89. Beneš), Janka, Fedorco, P. Chocholatý, Čechura (53. Frána). Trenér: Václav Votípka.

Příkosice: Protivínský – Kohout (64. Kraidl), Štych, Prchlík, Pražák (57. Jandoš), Komanec, Nový, Fiala, Krystl, Lisý, Šimandl (79. Votípka). Trenér: Radek Vodrážka.

Nejlepší hráči: Sluka – Nový. Poločas: 1:1. Branky: 37. Vrla, 58. Frána, 88. Landa – 40. Kohout. Rozhodčí: Houdek. ŽK: 2:0. Diváků: 160.

 

Článek psaný o zápasu na stránkách Příkosic. + FOTO

 

A ještě hodnocení ze strany trenéra Příkosic Vodrážky.