Jdi na obsah Jdi na menu
 

ZKZ Horní Bříza - Spartak Chrást

10. 5. 2011

O víkendu za krásného počasí se v Horní Bříza hrál zápas týmů z opačných stran tabulky. První Chrást přijel na hřiště „skoro poslední“ Horní Břízy. Po předchozím zápase, kdy Bříza uhrála ve Stodě remízu, a byla i lepším týmem, bylo očekávání z nadcházejícího utkání velké. Nakonec ale můžou být hráči Břízy rádi, že většina fanoušků dala přednost návštěvě zápasu Viktorie Plzeň, a neviděla další mizerný výkon domácích.

Do sestavy se vrátil po dlouhém zranění Janka, a na lavičce již byl připraven Frána. Proto se Vrla mohl vysunout do útoku na své oblíbené místo. Úvod utkání byl z obou stran opatrný, na horším trávníku se hůře kombinovalo. Hlavně na hráčích Chrástu bylo po několika minutách znát značná otrávenost, protože nemohli uplatnit svojí kombinační hru. Proto se hrálo především uprostřed hřiště, s nakopávanými míči směrem k oběma brankám. Tam si s nimi však pozorné obrany dokázali poradit. První vážnější šance přišla v 19 minutě, domácí obránce zaspal, hostující útočník z autové čáry poslal zpětnou přihrávku na hranici pokutového území, kde zcela nekrytý Roubal naštěstí vysoko přestřelil. Pak se do šance dostali i domácí, a jak jinak byla tisíci procentní. Po levé straně unikl M. Chocholatý a tváří tvář Chrásteckému gólmanovi nezakončil přesně. Na zadní tyči byl ale připraven Vrla, a ve skluzu dával míč do prázdné brány. Bohužel v poslední chvíli míč z brankové čáry vykopl hostující gólman. Tím šance na straně domácích skončily. Chrást začal pozorněji bránit a držel míč po většinu prvního poločasu na svých kopačkách. Žádnou větší šanci si ale nevytvořil, většinou se jednalo o rohy, či centrované míče a s nimi neměla obrana Břízy problémy.

Druhý poločas začal pro domácí šokem. Po 20-ti vteřinách utekl po lajně hostující Kovařík, obešel 4 hráče Břízy, a vystřelil z hranice vápna. Jeho střela prošla mezi dalšími třemi hráči až do branky 0:1. Tím bylo o osudu utkání prakticky rozhodnuto. Hosté drželi míč na svých kopačkách, domácí se tak nemohli dostat do zápasu a vytvořit si nějakou šanci na změnu skóre. Výjimku tvořila střela Čechury, která měla gólové parametry a donutila gólmana Chrástu k zákroku. Při něm se bohužel pro hosty zranil a musel být střídán. Před tím ještě viděl jak v 71. minutě Kovařík znovu utekl po levé straně, obešel obránce Břízy a předložil míč před prázdnou branku Roubalovi. Ten nezaváhal a hosté tak vedli 2:0.

Domácí trenér se pokusil prostřídal hráče a zamíchat se sestavou, bohužel obraz hry se moc nezměnil a hosté bez problémů uhájili svoje dvou brankové vedení.  Domácí si proti prvnímu týmu tabulky vytvořili za bezbrankového stavu jednu tutovou šanci, kterou neproměnili. Pak už hráli převážně hosté a zcela zaslouženě si z Horní Břízy odvážejí všechny body.

 

Horní Bříza: Mizera – Šimice, Sluka (55. Křížek), Fedorco (79. Landa), Hackr, M. Chocholatý (74. Karadžov), Vrla, J. Paukner, Janka, P. Chocholatý, Čechura (67. Frána). Trenér Václav Votípka.

Chrást: Bláha (69. Kokoška) – O. Král, D. Král, Kovařík, Komárek (79. Levý), Vaigl, Haidlmayer, Roubal, Tyr (83. Kučera), Löwy (58. Stružka), Sadílek. Trenér Jaroslav Diepold

Nejlepší hráči: P. Chocholatý – Kovařík. Poločas: 0:0. Branky: 47. Kovařík, 71. Roubal. ŽK: 1:1. Diváků: 250.

.