Jdi na obsah Jdi na menu
 

ZKZ Horní Bříza - TJ Holýšov

27. 4. 2011

Víkendový zápas byl další příležitostí pro Horní Břízu jak získat body do krajské tabulky, a případně se i odpoutat ode dna. Ostatní zápasy tomu nahrávali, ovšem také záleželo na hráčích, jak si poradí se soupeřem. Tím byl tentokrát tým z Holýšova. Mnozí měli v paměti výprask z konce loňské sezóny 6:1 a i podzimní souboj, který skončil na půdě Holýšova 3:1 pro domácí.

Bohužel trenér Votípka nemohl znovu počítat s některými hráči základní sestavy. Ještě nebyl stále k dispozici stoper Janka, další bek Jagerčík dal přednost projížďce v autě. Do hry ještě nemohl zasáhnout pro zápal plic Mornštajn a Poschl je mimo hru dlouhodobě, takže na lavici náhradníků usedli znovu dva stateční.

Před zápasem bylo mužstvo domácích hodně nabuzeno, a všichni věděli, že tento zápas by jim mohl přinést posun v tabulce. Možná pro to nechali borci Horní Břízy srdce v kabině, a zápas začali velice vlažně a ustrašeně. Toho využili hosté a od první minuty byli lepším týmem. Ve 4 minutě již na svém kontě měli 100% brankovou příležitost. Nikým nekrytý hostující útočník se po centru z levé strany ocitl zcela osamocen s míčem, naštěstí z hranice malého vápno minul. To jako varování domácím nestačilo, a dál pokračovali v nepřesnostech. Většinou chybovala pravá strana, a na domácí branku šlo z této strany několik nebezpečných centrů. Dopředu toho Horní Bříza v prvním poločase moc nepředvedla. Vrla, podporovaný J. Pauknerem, v útoku se sice snažil, seč mohl, ovšem sám proti čtyřem obráncům moc šancí neměl. A tak domácí se dostávali do náznaků šancí převážně po centrech, se kterými ovšem 195 cm vysoký brankář hostů neměl nejmenší problémy. Naopak na druhé straně po špatně zahrané malé domů Hackerem, mohlo být zle. Korejčík musel do souboje s hostujícím útočníkem, který si do domácího gólmana naběhl a následně upadl. Rozhodčí tento střed posoudil jako filmování útočníka Holýšova a přiměřeně ho za to odměnil.  Zbytek první půle se nesl ve znamení nepřesností, mírného tlaku hostů a marné snahy domácích hrát fotbal.

Ve druhé půli to byli znovu hosté, kteří jako první zahrozili. A znovu to byla gólová šance. Přetažený centr z levé strany vypadal v první chvíli jako ztracený, ovšem hostující útočník na rozdíl od domácího obránce míč nevypustil, a tak se ocitl znovu tváří tvář domácímu gólmanovi na malém vápně. Naštěstí znovu netrefil bránu. To se Holýšovským povedlo až v 73. minutě. Hosté rozehrávali standartní situaci z pravé strany, a rozhodli se pro nacvičený signál. Rozehrávající hráč našel ve vápně přesně Lukáše, kterého neuhlídal Sluka. Ten se s míčem otočil a z první poslal míč do domácí brány 0:1. Domácí poté zvýšili svou aktivitu, a snažili se s výsledkem něco ještě udělat. Zůstalo však jen u rohových kopů, a standartních situací kolem půlky hřiště. Když už to vypadalo na další prohru, poslal trenér Votípka v  83. minutě na hřiště Landu, hrajícího stabilně za „B“ tým. Dostal jediný pokyn, dát gól, který druhým dotykem s míčem splnil. Po rohovém kopu z pravé strany se k němu na hranici malého vápna odrazil balon, který z první pohotovou ranou vrátil do branky hostů 1:1. Poté již ani jedno mužstvo nemělo sílu na to s výsledkem něco udělat, a tak zápas skončil remízou, která je v dané situaci o trochu zajímavější pro hosty.

Je to velká škoda, že hráči Horní Břízy si nedokázali přenést bojovnost z předchozích zápasů do tohoto souboje. Soupeř přijel pro bod, a jen špatný výkon domácích jim dovolil se zvednout a dokonce pomýšlet i na výhru. Další dvě kola by jen veliký optimista počítal s přísunem bodů na konto Horní Břízy, protože nejprve hrají ve Stodě, a následně hostí doma první Chrást. Lze jen doufat, že se do té doby vyprázdní marodka, některým hráčům dojde benzín, a tým se dokáže ještě zvednout především po psychické stránce. Byla by škoda již pro vynikající atmosféru, která na domácích zápasech panuje, tento ročník předčasně zabalit.