Jdi na obsah Jdi na menu
 

Chotíkov - Horní Bříza až 150 BřízaFan´s na výletě

16. 10. 2011

O víkendu hrál „A“ tým Horní Břízy v Chotíkově. Ti co tam byli ví jak to bylo, a ti co tam nebyli tak udělali dobře. Protože na fotbal úrovně okresního přeboru jezdit na venkovní zápasy je škoda. Celý zápas probíhal jako vždy, v 5. minutě si Horní Bříza dala vlastní gól, o pár minut později po chybě v defenzivě dostala na 2:0. Pak se do poločasu nic nestalo. V druhé půli hosté, jak je jejich zvykem, zahodili několik 100% šancí, aby nakonec proti soupeři, který sotva chodil, dokázali Jankou snížit 5 minut před koncem zápasu na 2:1. Domácí, kteří už únavou padali, tedy spíše zdržovali a váleli se, co to šlo, změnu skóre nepřipustili a Horní Bríza Bříza si tak upevnila místo na konci tabulky.

Co ovšem stálo za návštěvu zápasu, bylo vystoupení Hornobřízských fanoušků. Při nástupu hráčů předvedli zmenšenou choreografii jako v Lize mistrů. A to včetně obřího transparentu, světlic v barvě klubu a originálního pokřiku. I nadále svůj tým povzbuzovali, a to slušně a férově. Z Chotíkovské strany se ozývali pouze dva 12ti letí kluci a jedna místní ožralá figurka. Mladíci mohutně podporováni a nabádáni ožralou začali v průběhu prvního poločasu vykřikovat věci jako: „Bříza hnus“, „Táhněte domů“ a to zde vypisuji jen ty, které se dají publikovat. Bohužel těch bylo menšina. Před poločasem situaci vygradovala, když ze strany domácí skupinky došlo na konkrétní urážky hostujících fanoušků, s tím že jim tyto děti cituji: „rozbijou huby, a nakopou do pr…“. V této chvíli měla nastoupit domácí pořadatelská služba, ale bohužel 2 starší pánové utekli. Situace se o přestávce ještě vyhrotila a nakonec došlo k fyzickému napadení ze strany místního ožraly a jednoho fanouška hostů.

Jak bylo později zjištěno, pan starosta nelenil a na linku 158 nahlásil, že:“ 150 chuligánů napadá místní občany a ničí majetek“. Na začátku druhého poločasu byla již situace klidnější, proplesknutý ožrala se probral a uklidil do hospody. Bohužel do toho přijela dvou členná hlídka policie z OOP. V tu chvíli se znovu objevili pořadatelé, a nesli sebou další vesty s nápisem „pořadatelská služba“, které ihned rozdali dalším kolemstojícím. Se sirénou dalších přijíždějících vozidel policie, dostali tito pánové kuráž a vnikli do hostujícího kotle s cílem se předvést (proč by taky ne, když najednou měli za zády cca 20 policistů)a pokusit se vyvést hostující fanoušky. Bohužel si ani nedokázali vybrat toho, který se zapojil do fackovačky, ale úplně jiné osoby. K tomu si asi nevšimli, že kolem stojí například i ženy, a svým neurvalým chováním a napadáním způsobili nepříjemný výron jedné z nich. Policisté po příjezdu monitorovali situaci, která se postupně vrátila do normálu. Fanoušci fandili a vše skončilo se závěrečným hvizdem. Nikoliv však pro rozhodčí a delegáta. Hostující kapitán po zápase podepsal zápas, kde nebylo mimo soupisek, gólů a karet zcela nic. Jaké bylo jeho překvapení, když se později dozvěděl, že údajný incident a následné „nesportovní chování“ hostujících fanoušků byl dodatečně zapsán do zápisu. Bohužel nikdo kromě rozhodčích a delegáta neví co, a navíc ani hosté nemohli vznést případnou námitku. Na rozuzlení si budeme muset počkat až do následujícího týdne.

Nicméně bych chtěl vzdát hold všem, kteří z Horní Břízy dorazili na zápas, dokázali se na něj dívat až do konce a povzbuzovat po celou dobu utkání. Myslím, že je raritou, aby poslední tým soutěže měl nejvíce fanoušků, kteří jsou schopni jim v každém zápase vytvořit domácí prostředí. Snad ještě zápas vydrží a tým se konečně vzchopí k výkonům, který by si jejich Fan´s zasloužili.

Sestavy budou doplněny.