Jdi na obsah Jdi na menu
 

Holýšov - ZKZ Horní Bříza

12. 3. 2012

V prvním jarním kole zavítala Horní Bříza na půdu předposledního Holýšova. V souboji o šest bodů se hrálo na překvapivě dobře připraveném trávníku. To se již nedá říct o hostujících hráčích.

Ti zaspali začátek zápasu, a když se ve 20té minutě probrali, mohli děkovat gólmanovi Mizerovi, že je stav stále 0:0. Hostující gólman si nejprve poradil z tečovanou střelou z hranice vápna, a za pár minut pak konečky prstů vyškrábl hlavičku domácího útočníka na břevno. Pak se osmělili i hosté, a Šimice z hranice vápna protáhl domácího gólmana. Pak se do běžeckého souboje dostali hostující stoper Janka a domácí útočník Tlustý. Ten po dotyku dresů obou hráčů upadl, a kopal se trestný kop proti hostům. Bohužel toto nebylo poslední „upísknutí“ rozhodčích. S trestným kopem si opět poradil Mizera. V 31 minutě musel pro obnovené zranění odstoupit útočník Vrla, a na jeho místo přišel P. Chocholatý. A byl to právě střídající útočník Horní Břízy, který mohl ještě do poločasu změnit skóre zápasu. Na vápně se k němu dostal odražený míč po rohovém kopu, ovšem Pavel z voleje namířil svou střelu těsně mimo branku. Do šaten se tak šlo za stavu 0:0. V první půli měli více ze hry domácí, a vypracovali si i několik brankových šancí. Ztroskotali však na hostujícím brankáři, stejně tak, jako na druhé straně hosté při svých dvou velkých šancích.

Druhý poločas se hra více vyrovnala, hosté si postupně začali přihrávat, a tím se dostali několikráte do nebezpečných pozic kolem domácí branky. Ani jednou se jim však nepodařilo zajímavě zakončit. Na druhé straně domácí byli nebezpeční především z rohových kopů a standardních situací. Nutno dodat, že dobrá polovina jich byla po situacích, kdy domácí hráč únavou, nebo poryvem větru upadl, a následně bylo toto pískáno jako nedovolený zákrok ze strany Horní Břízy. Další situace z říše snů se povedla druhému asistentovi po 20-ti minutách hry. Hostující Frána obral o míc na vlastní polovině domácího záložníka a utíkal s ním k domácí bráně. Na půlící čáře si obhodil i domácího obránce a postupoval dále vpřed. K údivu všech mu byl ale odpískán ofsajd. Asi nová pravidla o postavení mimo hru na červené čáře. Jinak se totiž výrok rozhodčích nedá vysvětlit. Trenér Votípka se pokusil zápas zlomit na stranu hostů a poslal do útoku čerstvou posilu v podobě M. Zavadila. Jeho příchod byl ihned poznat, a jeho pohyb a důraz dělali domácím obráncům problémy při rozehrávce. Hosté pak se štěstím přežili tři gólové příležitosti domácích během 30-ti vteřin. Bohužel v 68 minutě přišlo rozhodnutí zápasu. Před pokutovým územím hostů si do bránícího M. Chocholatého naskočil domácí Tlustý, a kopal se trestný kop. Ten krásnou střelou před zeď do šibenice proměnil právě simulant Tlustý. Domácí se pak zatáhli do obrany a jen se snažili přežít do konce zápasu. Hosté si tak vytvořili trvalejší tlak, bohužel ani střela Šimiceho, ani pokus Fedorca gólem neskončil. Hosté se pak dožadovali pokutového kopu, když při rohu bylo Jankovi znemožněno hlavičkovat. A to když se na něj pověsil domácí obránce jako v řecko-římském zápase. Poslední velkou šanci měl P. Chocholatý, když se neohroženě probíjel přes dva obránce do pokutového území, ti mu ovšem podrazili nohy, a tak ze šance nebylo nic. Penaltový faul to ovšem nebyl. A tak zápas skončil hubenou výhrou domácích 1:0.

V druhém poločase se díky změnám v sestavě hostů hra vyrovnala, a v některých chvílích byli hosté i nebezpečnější. Zpět na zem však hosty srazily snad nepřesné výroky rozhodčích, a vymyšlená standardní situace, po které domácí vstřelili jednou branku utkání. Hostné se v závěru snažili, ale na změnu skóre to již vliv nemělo. Záchrana v krajské soutěži se tak Horní Bříze opět o něco vzdálila.