Jdi na obsah Jdi na menu
 

Horažďovice - ZKZ Horní Bříza aneb Bříza opět na dně

4. 10. 2011

O víkendu sehráli hráči Horní Břízy zápas v Horažďovicích. A protože se hrálo až v neděli, již věděli o bodovém zisku Chotíkova. Proto bylo jasné, že pokud nedokáží bodovat, budou v soutěži na posledním místě.

Již ve 4. minutě bylo prakticky rozhodnuto o zápase. Hostující brankář neudržel střelu z přímého kopu domácích, a ti jej pak po druhé dorážce dopravili do branky 1:0. Domácí hráči byli i nadále páni na hřišti a kontrolovali hru. Hosty prakticky k ničemu nepustili a vlastně jedinou střelou směrem k domácí brance byl pokus Janky z trestného kopu v 26 minutě. V tu dobu ale již domácí vedli o dvě branky. Domácí hráč č. 11 a hostující Z. Hackr se ve společném souboji o balon dostali až do pokutového území hostů. Během souboje se domácí hráč pomocí nedovoleného zákroku dostal před hostujícího obránce. V pokutovém území hostů se pak situace otočila, a naopak Hackr si v souboji pomohl faulem. Bohužel hlavní rozhodčí faul domácího útočníka, který trval cca. 20 metrů, asi přehlédl a zapískal až zákrok hostujícího Hackra. Náhoda, asi ne, protože domácí v pěti domácích utkáních kopali již 7 penalt….???????? Ale zpět k zápasu, k pokutovému kopu se postavil domácí Beránek a bylo to ve 12 minutě již 2:0. Domácí do poločasu měli ještě dvě dobré příležitosti k navýšení skóre, ale již je nevyužili. Horní Bříza byla směrem dopředu neškodná a tak první poločas skončil 2:0.

Do druhého poločasu nastoupili hosté se změnami v sestavě, ale ani ty hru neoživily. Domácí se spokojili s dvoubrankovým vedením a zatáhli se na vlastní polovinu. Hosté se tak dostali do hry, a dokonce se i několikráte dostali před domácí branku. Bohužel žádnou šanci nedokázali dotáhnout do gólového konce. V závěru utkání se Horní Bříza začala více tlačit do útoku, a tak se domácí útočníkům několikrát naskytla možnost brejku. Žádný však nedotáhli do úspěšného konce, a tak podprůměrná druhá půle branku nepřinesla. Domácí tak dokráčeli k pohodovému vítězství 2:0.

Protože druhý poločas není třeba prakticky rozepisovat, dovolím si na závěr trochu statistiky. Po osmi odehraných kolech je Horní Bříza opět na posledním místě Krajského přeboru. Tato situace není pro příznivce HB nic nového, v posledních třech sezónách se tato situace pravidelně opakuje. Letos se navíc přidala i střelecká beznaděj a tak za 8 zápasů vstřelila ofenziva Horní Břízy jen 7 branek, což není ani branka na zápas. Dále Horní Bříza již 3 zápasy, což je něco přes 270 minut, nevstřelila ani branku. Naposledy skórovali proti Bolevci v pátém kole. Další negativní stránkou je, že v domácí prostředí zatím hráči Horní Břízy nevyhráli. V příštím zápase navíc v domácím prostředí přivítají první tým tabulky Chrást. Přes veškeré negativa je ve fotbale vše možné, a proč by se zrovna příští víkend nemohlo na hřišti v Horní Bříze udát překvapení kola.

Poločas: 2:0. Branky: 4. Jůda, 12. Beránek. Nejlepší hráči: Křivanec – Morštajn. Rozhodčí: Hodek. ŽK: 2:2. Diváci: 160.

Horažďovice: Kozlík – Čadek, Křivanec, Greger, Šafanda (87. Pintíř), Stulík, Melka (77. Mičkal), Jůda, Koc (65. Nauš), Kotrba, Beránek. Trenér: Michal Čadek.

Horní Bříza: Korejčík – Šimice, Sedlecký, Křížek (38. M. Chocholatý), Hlavatý (38. Frána), Hackr (63. Fedorco), Vrla, Paukner, Janka, P. Chochoplatý, Morštajn. Trenér: Václav Votípka.

Řekl k zápasu vedoucí domácího mužstva: „Po úvodní části hry jsme odcházeli do šaten s dvougólovým náskokem. Po změně stran hra upadala do podprůměru a nebylo v podstatě na co koukat,“