Jdi na obsah Jdi na menu
 

Horš. Týn - ZKZ Horní Bříza zápas v komorních podmínkách

23. 4. 2012

V netradiční čas i den sehrál A tým svůj další zápas v nejvyšší krajské soutěži. V neděli od 15:00 hodin hrál v Horšovském Týně s domácím týmem. Nutno dodat, že oplocené hřiště bez zázemí, tribun a vedle supermarkteru nebylo důstojnou kulisou pro utkání nejvyšší fotbalové soutěže mužů. A počet 110-ti diváků na zápase, jak uvádí oficiální informace jsou hoooooodně přehnané. Nebýt skupinky hostujících fanoušků, i když tentokráte značně oslabené, hrálo by se jako v kostele. Ale i s tímto si nakonec hostující hráči poradili.

Začátek zápasu byl plný nepřesností, a hra byla celkově neučesaná. Ovšem hostům se povedlo z první střely na branku skórovat. Střelu v 7. minutě ze střední vzdálenosti bezprostředně před domácím gólmanem tečoval Vrla a hned bylo veseleji, 1:0 pro hosty. A to nebylo vše, potom co přestáli velkou šanci domácích, hostující hráči udeřili ve 12téminutě zápasu znovu. Sedlecký napřáhl ke střele z dobrých 35-ti metrů, a i díky míči „džabudlani“ se kterým se zápas hrál, jeho parádní střela skončila na břevně. Od něj se odrazila k osamocenému Zavadilovi, a pro něj již bylo hračkou uklidit míč do branky 2:0. Domácí byli tímto vývojem značně zaskočeni, a bylo vidět, že neví co na houževnaté hosty hrát. Paradoxně jim zpět do zápasu pomohli sami Hornobřížští. Několik zaváhání v obraně hosté ještě dokázali s velkým štěstím ubránit. Nakonec po několikanásobné chybě v obraně domácí vyrovnali v 37 minutě. V těchto fázích zápasu byli domácí lepším týmem a jen s vypětím všech sil a se štěstím se hosté ubránili. Poločas skončil 2:1 pro hosty.

Do druhého poločasu vystřídal lehce zraněného Sedleckého Beránek, a tento tah se hostujícímu trenéru Michálkovi povedl. Hosté znovu začali svého soupeře aktivně napadat, a nedovolili mu usadit se na jejich polovině. Naopak neustále hrozili z rychlých brejků. Jeden z nich nedokázal zakončit Zavadil, v dalším Křížek nedokázal přihrát zcela volnému Vrlovi. V ojedinělé šanci domácích, vykopl míč již směřující do branky Morštajn. Čím více se blížil konec zápasu, bylo jasné, že další gól rozhodne o osudu utkání. Naštěstí to byli hosté, kterým se povedlo 15 minut před koncem utkání znovu skórovat. Byl to hostující kapitán Pavel Chocholatý, který k velké radosti všech hostujících fanoušků zakončil jeden z mnoha brejků gólem na 3:1. A za další 3 minuty ho napodobil jeho bratr Michal, když v samostatném úniku prostřelil domácího brankáře, 4:1 pro hosty. Domácí se ještě nadechli k závěrečnému tlaku a zatlačili Horní Břízu před jejich pokutové území, ovšem nakopávané míče do vápna hostující obrana v klidu odvracena pryč, a domácí si již žádnou velkou příležitost nevypracovali.  

Zápas tak skončil celkem jasnou výhrou hostujícího týmu v poměru 4:1, i když je nutné přiznat, že po vynikajícím vstupu do utkání se hosté v druhé části prvního poločasu museli strachovat o výsledek. Ovšem i díky kompaktnímu výkonu v druhém poločase dotáhli zápas do vítězného konce. V příštím zápase na domácí půdě bude ovšem velice těžké body potvrdit. Do Horní Břízy totiž přijedou Horažďovice, i když je třeba sportovně přiznat, že tento tým děla „zázračné“ výsledky především v domácích podmínkách. Horní Bříza má tomuto soupeři po podzimu co vracet, tak uvidíme.