Jdi na obsah Jdi na menu
 

Příkosice - TJ ZKZ Horní Bříza

22. 8. 2011

Mimořádně již v pátek sehrálo „Ačko“ Horní Břízy svůj druhý zápas v letošním ročníku Krajského přeboru. Na tomto nezvyklém čase se naštěstí nepodepsala návštěvnost zápasu. Jak kotel domácích tak především početnější hostující kotel, neúnavně po celý zápas hnali své týmy vpřed. A ty se jim odvděčily zajímavým utkáním, s množstvím šancí, nasazením a krásným penaltovým závěrem. Ale popořádku.

Horní Bříza nastoupila k překvapení všech v základní sestavě s posilou Sedleckým na předstoperu a Šimicem na pravé straně obrany. Tím se P. Chocholatý posunul až do zálohy a Hackr se objevil dokonce v útoku. Hned v úvodu si domácí vypracovali první nebezpečnou šanci. P o chybě hostující obrany řítil domácí útočník sám na Korejčíka. Ten donutil Příkosického hráče k dlouhé kličce, během které se stihl vrátit Sedlecký a následnou slabou střelu zablokovat. Bohužel, než se mohl nový systém osvědčit, obnovil si Sedlecký zranění, a dle očitých svědků již v 6. minutě, musel střídat. Nahradil ho Čechura a P. Chocholatý musel na své útočné choutky zapomenout a vrátit se zpět na své místo v obrané řadě. Těchto manévrů využili domácí a zatlačili Břízu do hluboké defenzivy. V 10. minutě měli Příkosice na svém kontě již 6 rohů a další 2 brankové příležitosti. Nejprve hostující brankář reflexivně posunul  mimo branku hlavičku domácího útočníka z malého vápna. Další šance Příkosic vznikla po standartní situaci z levé strany. Střílený centr před bránu srazil Janka mimo dosah brankáře, naštěstí tím překvapil i domácího hráče, který následně u pravé tyče neprostřelil Pauknera, zaskakujícího v brance. V 16-té minutě se osmělili i hosté. Po rychlém úniku Frány po pravé straně se Hackr pokusil jeho prudký centr na zadní tyči usměrnit skluzem do branky. Bohužel mu chybělo pár centimetrů. V té samé minutě se již hosté neubránili domácímu tlaku a inkasovali. Fedorco na levé straně obrany dovolil útočícímu hráči Příkosic proniknout až do pokutového území, odkud následně odcentroval na zadní tyč, kde nepokrytý Jandoš otevřel skóre zápasu 1:0. Domácí dál tlačili na pilu a snažili se zápas rychle rozhodnout. Vytvořili si ještě 3 dobré střelecké příležitosti, ale navýšit skóre se jim nepodařilo. Naopak to byli hosté, kteří si zvykli na úzké a podmáčené hřiště a bylo je více vidět. Začali více využívat křídelní prostory a hlavně Frána několikráte svou šikovností a rychlostí unikl domácímu obránci a následně poslal pěkný centr před domácí svatyni. Bohužel tyto pobídky zůstaly nevyslyšeny. Ve 32. minutě (nikoliv v 37) zahrávala Bříza rohový kop z pravé strany. V malém vápně se nejlépe zorientoval stoper Janka a zády k brance prostřelil klubko bránících hráčů k pravé tyči Protivínského branky. Z čista jasna to bylo 1:1. Do poločasu se hra více srovnala, a oba týmy si ještě vytvořily několik dobrých příležitostí. Žádný gól již ale nepadl.

V druhé půli se obraz hry opticky nezměnil. Domácí měli míč častěji na kopačkách, a hrálo se převážně na půlce Břízy. Více brankových příležitostí si ovšem vytvořili hráči Břízy. Minimálně dvě byly 100%, nejprve M. Chocholatý nedokázal z malého vápna usměrnit ve skluzu míč do odkryté branky. Pak šel z pravé strany sám na brankáře domácích aktivní Frána. Bohužel se mu klička nepodařila, a z následné skrumáže Hackr nedokázal prostřelit domácí val. Všem bylo jasné, že další gól by zřejmě znamenal i vítězství. Oba týmy se snažily, ale obrany obou týmů po zbytek zápasu měly nad útoky navrch.

Bříza si tak připsala první bod v soutěži, a šlo se bojovat o ten prémiový bodík v pokutových kopech. První kopali domácí a proměnili jen s velkým štěstím. Za Břízu proměnil Křížek. V druhé sérii domácí hráč bezpečně dal, ovšem Frána svou střelu nasměroval nejprve do tyče, a pak do brankáře a ven. Ve třetí sérii jak Příkosický hráč, tak Landa proměnili. V další sérii šel za hosty kopat Votípka jr., ale jeho pokus Korejčík vyrazil na tyč. Janka za Břízu pak srovnal na 3:3. Další Příkosický hráč také nedal, a tak Chocholatý mohl rozhodnout celý zápas. Trenér Vodrážka ještě zkusil vytáhnout žolíka z klobouku, a poslal do branky Votípku. Chocholatý se však nezalekl a s přehledem proměnil. Bříza tak vyhrála 3:4 na pokutové kopy a odvezla si nakonec z Příkosic 2 body. 

Lze říci, že zápas to byl zajímavý a vyrovnaný. První půli byli lepší domácí, po přestávce mohla o svém vítězství rozhodnout Bříza. Nakonec se ve vynikající atmosféře, za což patří všem věrným Hornobřízským fandům velký dík, body dělily. A v penaltové loterii byli o trošku šťastnější hosté.

Ještě přidáváme odkaz na pohled "z druhé strany". Zde naleznete hodnocení trenéra Vodrážky.

 

Příkosice: Protivínský – Pleticha, Komanec, Lichý, Nový (30. Hrubý), Krystl (65. Pražák), Papáček (81. Votípka), Prchlík, Fiala, Štych, Jandoš (75.Kohout). Trenér Vodrážka.

H. Bříza: Korejčík – Šimice, Janka, Sedlecký (8. Čechura), Pöschl, Frána, Fedorco (80. Křížek), M. Paukner, M. Chocholatý, P. Chocholatý, Hackr (82. Landa). Trenér Votípka.

Branky: 16. Jandoš – 37. Janka. Nejlepší hráči: Komanec – Janka. Rozh.: Štrincl. ŽK: 2:1. Diváci: 150.

Nejlepší hráči: Komanec - Janka. Poločas: 1:1. Branky: 16. Jandoš – 37. Janka  Rozhodčí: Štrincl. ŽK: 2:1. Diváků: 150.