Jdi na obsah Jdi na menu
 

Senco Doubravka - ZKZ Horní Bříza

O víkendu sehrál A tým další zápas v krajském přeboru. Tentokráte se přijel pokusit o zázrak na hřiště prvního týmu Senca Doubravky. Ta zatím na jaře neprohrála a jediným cílem tohoto týmu je postup zpět do divize. Zcela jiné starosti má náš tým, který je na posledním místě.

Hned prvním problémem pro hosty bylo složení základní sestavy pro zápas. Hostování skončilo Martinu Krůsovi, sportovní kariéru přerušil Vilda Čechura a ke zraněným se před zápase po důkladném úklidu přidal Z. Hackr pro zablokovaná záda. Proto na lavičce kromě jeho bratra Michala byli jen asistent trenéra Luboš Karadžov, který ještě před zápasem sháněl kopačky, a na post útočníka brankář Pavel Mizera.

Další ranou byl pro trenéru Votípku gól již ve 4. minutě utkání. Hosté nedokázali odkopnout vyražený balon a ten do sítě pohodlně uklidil Duchek 1:0 pro domácí. Ti se dál svou typickou kombinační hrou tlačili do zakončení a obrana hostů nevěděla kam dřív. V 25. minutě to bylo již o dvě branky. Z levé strany přišel milimetrový centr do pokutového území a domácí útočník místo střely předložil přihrávku před prázdnou branku skórujícímu Herákovi 2:0. Domácí dále útočili a hosté, kteří nedokázali udržet míč delší dobu na svých kopačkách se obávali debaklu. Naštěstí pro ně již domácí tým do přestávky přes několik dobrých šancí branku nepřidal a tak poločas skončil jen 2:0.

Do druhého poločasu nastoupili hosté s tím, že nemají co ztratit a bylo to na jejich hře znát. Podařilo se jim několik nebezpečných úniků po křídlech a jeden z nich v 52. minutě po pěkné narážečce dokázal přetavit ve snižující gól obránce M. Chocholatý 2:1. To domácí zaskočilo, a jejich obránci hrající na půl plynu měli s běhavými krajními záložníky hostů hodně práce. Vypadalo to na zajímavý zápas, dokud se v 59 minutě hostům nepovedla hrubka ve středu hřiště. Fedorco přišel při rozehrávce o balon a pro domácí již nebyl problém zakončit gólem rychlý protiútok tří na jednoho 3:1. Po tomto gólu se hra Horní Břízy sesypala, a Senco si na domácím trávníku s chutí zastřílelo. V  65 minutě si centr z pravé strany srazil do vlastní sítě P.Chocholatý 4:1. Pak hostující goĺman Korejčík propustil za svá záda slabou střelu Šperla z hranice vápna 5:1. Ještě zkorigovat výsledek se hostům povedlo v 77 minutě zápasu. Po průniku Křížka do pokutového území a jeho následném sražení domácím obráncem byl nařízen pokutový kop. Ten se štěstím a přispěním domácího brankáře proměnil Janka 5:2. Na závěr přišla ještě jedna hrubá chyba hostující obrany. Deset minut před koncem zápasu se nedomluvili stoper a gólman Horní Břízy. Centr do pokutového území v souboji propadl a nejdříve u něho byl útočník Senca, který následně pohodlně přidal další branku 6:2. Tímto výsledkem zápas i skončil.

Přivést body ze hřiště prvního týmu by bylo asi hodně těžké, ale možné je vše. Bohužel hráči Horní Břízy kromě 20 minut v prostřední části zápasu na svého soupeře nestačili, a když se k tomu přidalo několik individuálních chyb výsledek pro hosty skončil debaklem. Je nutné si ze zápasu odnést jen pozitiva a pokusit se rychle zapomenout. Další zápas (nechci se opakovat ale jinak to nejde) bude pro Horní Břízu klíčový. Hostí totiž na svém hřišti aktuálně předposlední celek Stříbra, který ještě na jaře nebodoval. Kdo tento zápas vyhraje má ještě šanci utéci ze sestupových vod pro poraženého již nebude cesty ven.