Jdi na obsah Jdi na menu
 

SK ZČE Plzeň - ZKZ Horní Bříza (dobré utkání se špatným koncem)

3. 6. 2012

V předehrávce 27. kola krajské soutěže mužů zavítali v pátek hráči Horní Břízy do Plzně na stadion SK ZČE. Za chladného a deštivého počasí se pokusili prodloužit sen o záchraně soutěže. Sestava hostů doznala změny jen na pozici pravého obránce, když místo zraněného Frány nastoupil Hackr.

Od úvodu se hrál rychlý a důrazný fotbal, čemuž přispěl sice mokrý, ale výborně připravený terén.  Z počátku měli mírnou převahu hosté, kterou korunovali ve 20. minutě vedoucí brankou, když Mizeru prostřelil Vohrna 1:0. Horní Bříza ovšem nesložila zbraně a zjednodušila přechod do útočné fáze. Zejména obránce Morjštajn zle zatápěl obraně domácích svými rychlými výpady. Po jednom takovém se do úniku dostal Zavadil a tváří v tvář domácímu gólmanovi nezaváhal. Po deseti minutách tak bylo srovnáno na 1:1. Oba týmy si ještě do poločasu vypracovali několik náznaků šancí, ovšem ani jeden tým je nedokázal dotáhnout do zdárného konce. Poločas tak skončil remízou.

Po změně stran hosté začali svého soupeře přehrávat, a to zejména rychlými protiútoky po stranách. V této části zápasu hosté z Břízy na hřišti jasně dominovali a v rozmezí dvou minut také byli za svou snahu odměněni. Nejprve v 55. minutě centroval z levé strany výborně hrající Morjštajn. Jeho centr prolétl skrumáží hráčů a skončil až v domácí síti 1:2 pro hosty. Následně dostal Vrla křížnou přihrávku na pravou stranu velkého vápna, a na první tyč prostřelil brankáře SK 1:3. Pak se ocitl s míčem na malém vápně P. Chocolatý, ale velkou šanci nedokázal proměnit. A znovu se potvrdilo pravidlo nedáš, dostaneš. Z následného rychlého brejku prostřelil Mizeru znovu Vohrna a snížil na 2:3. Hosté byly ale dál aktivní a po domluveném rozehrání trestného kopu Morštajnem sám před brankou hlavičkoval Janka, ovšem také vedle. Poslední velkou šanci domácích měl Vrla. Bohužel také neuspěl. V posledních minutách zápasu se domácí nadechli k závěrečnému tlaku. Po sérii rohových kopů se jim povedlo v nastaveném čase vyrovnat na 3:3. Hosté tak mohli litovat několika neproměněných šancí v průběhu druhého poločasu, ve kterém byli jasně lepším týmem.

V penaltové loterii uspěli postupně všichni hráči obou týmů až na posledního z nich.Bohužel pro Břízu jím byl Křižek, kterému brankář domácích jeho penaltový pokus kryl. Hosté tak velice dobře rozehrané utkání nezvládli a odvážejí si jen bod. S ohledem na další výsledky a rozlosování posledních dvou kol je to obrovská ztráta.