Jdi na obsah Jdi na menu
 

Slavoj Žihle - TJ ZKZ Horní Bříza (pohár)

27. 2. 2012

O víkendu se muži Horní Břízy zapojili do bojů o Pohár PKFS. Ve druhém kole se utkali v Žihli na umělém trávníku s místním A týmem.

A bylo jim co vracet, vždyť loni právě s tímto soupeřem Horní Bříza ostudně vypadla. Do Žihle dorazil tým bez 4 hráčů základní sestavy, Mizery, M. Hackera, P. Chocholatého a dočasného navrátilce Krůse. První půli začali hosté z Břízy proti silnému větru a již v 12 minutě prohrávali 1:0. M. Chocholatý na hranici vápna nedovoleně fauloval hostujícího útočníka a z následného trestného kopu domácí Kováč i s přispěním povětrnostních podmínek obstřelil hostující zeď. Inkasovaný gól a pak také neúnavný Vrla hosty probral z jejich profesorského pojetí fotbalu, a postupně se Horní Bříza stala lepším týmem. Před tím ještě musela přežít minelu Z. Hackera a jeho následný kriminální zákrok. Ten ve snaze přejít přes dotírajícího domácího útočníka na pravém rohu velkého vápna Horní Břízy, si dovolil hooodně dlouhou kličku. Bohužel následně měl k míči dál než domácí hráč, a tak se mu vrhl pod nohy. Bohužel v době kdy již míč byl pryč, a tak jediné co svým skluzem trefil, byla soupeřova stojná noha. Naštěstí domácí hráč vyvázl bez vážnějších následků a Zdeněk "jen" se žlutou kartou. Pak se hra přesunula před domácí svatyni, a tam v 28 minutě hostující Vrla po krásném centru z pravé strany srovnal na 1:1. To nebylo ale vše, hosté dál aktivně napadali domácí rozehrávku a to se jim za dalších 8 minut vyplatilo. Vrla, který hýřil aktivitou, nedal prostor pro rozehrávku domácímu brankáři, a tan na hranici pokutového území odkopl míč jen k dobře postavenému M. Chocholatému. Pro něj již bylo hračkou dopravit míč do prázdné branky. Domácí si do poločasu vypracovali již jen jednu šanci, ale domácí útočník nastřelil z pravé strany pokutového území jen hostujícího gólmana. Horní Bříza po zásluze odcházela do šaten s jednobrankovým náskokem 2:1.

Do druhé půle vystřídal nadějný dorostenec Zavadil jn. zejména díky jeho pohybu byla i v úvodu druhého poločasu Bříza lepším týmem. Při jedné z akcí Břízy byl hostující hráč nedovoleně odstaven v pokutovém území od míče a rozhodčí nařídil pokutový kop. Ten bezpečně proměnil Vrla. 3:1 pro Horní Břízu. Pak došlo k dalším střídáním na straně hostů i domácích, a ze hry se vytratila přesnost, zejména na straně hostů. Domácí vycítili šanci s výsledkem ještě něco udělat, a začali účastníka krajského přeboru přehrávat. Při jednom takovém závaru trefil při odkopu stoper Janka nešťastně míčem do obličeje svého spoluhráče Morštajna. Od něj se odrazil míč přímo pod nohy volného domácího útočníka a Jankovi nezbylo než se pokusit mu míč odebrat. Bohužel se to neobešlo bez faulu. Nařízený pokutový kop proměnil domácí Najmon 2:3. Závěrečný tlak domácích ještě umocnilo vyloučení Frány, který po druhé žluté kartě za zbytečné komentování hry musel předčasně do sprch. Konečný výsledek se naštěstí již nezměnil, a to také proto, že v poslední velké šanci trefil domácí útočník po závaru před hostující brankou jen svého dobře postaveného spoluhráče na brankové čáře.

Horní Bříza si tak odvezla výhru 3:2 a postupuje v Poháru dále do III. kola, kde narazí zcela jistě na dalšího účastníka krajského přeboru. Na konkrétního soupeře si však ještě bude muset počkat.

Hráči Horní Břízy bylo od inkasovaného gólu po celou první půli lepším týmem, a i v úvodu druhé půle na hřišti dominovala. Škoda jen pokaženého závěru, kdy se hosté ještě strachovali o výsledek. Pochvalu zaslouží Janka a Vrlou, kteří předvedli jak je jejich dobrým zvykem výborný výkon, upozornil na sebe svým výkonem v druhé půli i mladík Zavadil.

 

 

Článek v PLZ deníku

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář