Jdi na obsah Jdi na menu
 

Stod - ZKZ Horní Bříza

18. 9. 2011

O víkendu zavítala Horní Bříza do Stoda s nadějí, že rozšíří svou bodovou sbírku. Již před začátkem utkání se velice pozitivně „předvedli“ hostující fanoušci, a i v průběhu celého zápasu vytvářeli pro hráči Horní Břízy prakticky domácí atmosféru. Každý tým by si takové příznivce přál. DĚKUJEME!!!!!!

Od začátku zápasu se hrál vyrovnaný a myslím, že i pro diváka zajímavý fotbal. Bohužel bez vážnějších brankových příležitostí na obou stranách. Domácí hrozili především ze standartních situací, a hosté se pokoušeli o rychlé protiútoky s využitím rychlostní převahy. Zápas se prakticky zlomil ve 40 minutě prvního poločasu. Domácí zahrávali rohový kop z levé strany, proti opakovanému centru se hosté pokusili sehrát ofsajd systém, ale ten domácí překonali. Tak se na hranici malého vápna ocitli sami 3 hráči domácích. Pro jednoho z nich již nebyl problém hlavou míč umístit do branky Horní Břízy 1:0. Hned po rozehrávce se domácí zmocnili míče znovu. Po pravé straně Břízy ho Stodský hráč zatáhl až k brankové čáře, odkud přesně našel svého spoluhráče před brankou 2:0. Konsternovaní hosté již jen dochodili první poločas, který pro ně skončil až příliš krutou ránou.

Do druhého poločasu vstoupili hostující hráči se snahou výsledek ještě zlomit. Bohužel tato snaha jim vydržela jen pár minut. Pak domácí znovu zaútočili po jejich levé straně, a dostali se znovu až do prostoru velkého vápna. Na poslední chvíli musel zasáhnout hostují gólman, a vyrazit střelu domácích na roh. Ten domácí sehráli znovu výborně. Pomohlo jim k tomu i nedůrazné vyběhnutí gólmana Břízy a rázem to bylo 3:0. Tím byla snaha Horní Břízy o zdramatizování zápasu pryč. Zbytek zápasu pak zůstávaly dvě otázky. Kolik gólů ještě vstřelí domácí, a zda se hráčům Horní Břízy podaří vstřelit alespoň čestný úspěch? Na tu první naleznete odpověď ve zbytku článku, na tu druhou dostanete odpověď ihned. Horní Bříza za 90 minut zápasu vystřelila na domácí branku celkem 5x, z toho 2x do prostoru branky. Z toho gólových pokusů 0. Domácí dál útočili, a to zejména po standartních situacích, které měli nacvičené výborně. Ale čtvrtou branku přidali středem hřiště. Domácí útočník se prosadil narážečkou přes domácí stopery, ale jeho první střelecký pokus Korejčík ještě vyrazil. Odražený míč si útočící hráč následně přihrál zpět k noze rukou a pohodlně skóroval. Rozhodčí bohužel tento moment neviděl 4:0. Další šance domácí zůstali až do 90 minuty nevyužity. V poslední minutě, jak jinak než po rohovém kopu, se domácí útočník ocitl zcela sám, čehož bezezbytku využil, a stanovil hlavou konečný účet zápasu na 5:0.

Hosté až do 40-té minuty byly domácím zcela vyrovnaným soupeřem. Bohužel si nedokázali vytvořit brankovou příležitost a to za celý zápas. Domácí se postupně vzpamatovali, a po prvním gólu byli již pány na hřišti. Především díky precizním rohovým kopům, a převaze v záložní řadě, ve druhém poločase prakticky ovládli hru a zcela zaslouženě vyhráli.

 

Poločas: 2:0. Branky: 41. a 46. Kyklhorn, 42. a 66. Bachroň, 90. Snášel. Nejlepší hráči: Kyklhorn – J. Paukner. Rozhodčí: Kračmer. ŽK: 2:1. Diváci: 180.

Stod: Janča (89. Fekl) – Vlček, Snášel, Paum (80. Höfler), Košťál, Kyklhorn (76. Dlouhý), Bouřa, Bachroň, Kaas, Šaliga, Fořt (76. Vávrovec). Trenér: Štěpán Hirschl.

H. Bříza: Korejčík – Sedlecký (63. Křížek), M. Paukner, Z. Hackr, M. Chocholatý (45. Frána), Vrla, J. Paukner, Janka, P. Chocholatý, Mornštajn, Čechura. Trenér: Václav Votípka.

 

Řekl o zápase trenér domácích: "Důležité dva slepené góly jsme dali po příchodu z kabin. Hra byla i nadále vyrovnaná, my ale proměnili všechny šance. Postupem času sázeli hosté na brejky".