Jdi na obsah Jdi na menu
 

Stříbro - ZKZ Horní Bříza

5. 9. 2011

Článek převzat z Tachovského deníku:

 

V dalším domácím utkání Fitcentrum krajského přeboru nenavázali stříbrští fotbalisté na předchozí výkony a potvrdili, že proti Horní Bříze hrát neumí. Baník prohrál nečekaně 1:4.

 První poločas tomu přitom vůbec nenasvědčoval. Stříbrští fotbalisté byli aktivnější, vytvořili si i řadu šancí. V deváté minutě našel Dykův centr před brankou Demjana, který ale hlavičkoval mimo. Roli nahrávače si Dyk zopakoval i o dvě minuty později, Malému však střela vůbec nesedla. Ve 12. minutě ukázal svou silnou stránku, přímé kopy, Malý, gólman Mizera však jeho střelu s velkými problémy kryl. V 16. minutě otřela Šamanova hlavička břevno branky hostů. Teprve poté se do šance dostali keramici. Hackrův přímý kop vyrazil Cipra pouze před sebe, dorážku hostů však nedopustil Kertis. Tentýž hráč zabránil zakončení dvou rozběhnutých hráčů ve 21. minutě. Ve 30. minutě svůj tým podržel opět Mizera, když vyrazil na roh Jarešův pokus. Stejně si poradil i ve 35. minutě s přímým kopem Jareše i následným závarem. Ve 40. minutě zmařil Mizera i pokus Ábela. Všechny neproměněné šance zamrzeli stříbrské fotbalisty v nastaveném čase prvního poločasu. Odražený míč po rohovém kopu vrátil Čechura zpět před branku Baníku, kde měl velice jednoduchou úlohu Fedorco – 0:1.

Když ve 48. minutě utekl stříbrským obráncům Paukner, ideálně předložil na malé vápno Fránovi, který se nemýlil, bylo po zápase - 0:2. V 59. minutě měli domácí šanci vstřelit kontaktní gól, ale ze závaru po rohovém kopu nevytěžili opět nic! V 61. minutě chyboval na polovině hřiště Hřebík a Kertis musel zastavit dva rozběhnuté hráče jen za cenu žluté karty. V 71. minutě postupovali na domácí branku dokonce tři hráči Horní Břízy. První střelu Cipra zastavil, obránci Baníku se sice stihli vrátit, ale poté se jen dívali, jak Frána prochází a zakončuje na 0:3. Z protiútoku prošel přes obránce střídající Florus, předložil Šamanovi, který zaznamenal alespoň čestný úspěch domácích – 1:3. V 79. minutě se k přímému kopu postavil Michal Hackr, který chvíli předtím vystřídal. Cipro se však musel červenat, jak si postavil zeď, protože míč skončil v síti – 1:4. Poslední desetiminutovka se dohrávala ve znamení řady šancí hostů, ale kýženého „bůra“, kterého požadovala početná skupina fanoušků hostů, se nedočkali.

„Z naší strany to byl opět nevydařený zápas na domácím trávníku. Nedokázali jsme zopakovat výkony z venku proti kvalitním soupeřům. Přitom v prvním poločasu jsme měli slibné příležitosti, z kterých kluci pohříchu neskórovali. Gól do šatny nás poslal hodně dolů a když jsme inkasovali hned v úvodu druhé půle, tak už to bylo trochu marné a odevzdané. Velkou překážkou byl pro nás gólman Břízy Mizera, jenž nás hlavně v prvním poločasu „vychytal“. Když to shrnu, přesto že jsme měli více ze hry, soupeř nás vyučoval z produktivity. Měli jsme i trochu smůly a naopak, gólman hostů byl výborný,“ řekl k utkání trenér Baníku Jaroslav Lorenc.

 

Stříbro – Horní Bříza 1:4

Stříbro: Cipra – Průša (55. Ichnatolya), Kertys, Hřebík, Dyk, Demjan (70. Vraštil), Malý, Jareš, Abel (46. Florus), Šaman. Trenér: Jaroslav Lorenc.

H. Bříza: Mizera – Pöschl, M. Paukner, Hackr, M. Chocholatý, J. Paukner, Frána, Janka, P. Chocholatý, Fedorco, Čechura. Střídali: Sedlecký, Křížek, M. Hackr. Trenér: Václav Votípka.

Poločas: 0:1.  Branky: 65. Šaman – 45. M. Paukner, 48. M. Chocholatý, 60. Frána, 70. M. Hackr. Nejlepší hráči: Malý – Mizera. Rozhodčí: Hájek. ŽK: 3:0. Diváci: 110.