Jdi na obsah Jdi na menu
 

TJ ZKZ Horní Bříza - Doubravka

28. 8. 2011

Od začátku bylo zcela jasné, že sobotní domácí utkání s Doubravkou nebude lehké. O to více, když den před zápasem udělalo vedení Senca změnu, a novým hrajícím trenérem se stal navrátilec z Chrástu Pavel Vaigl. Hostující tým měl tak další motivaci k vítězství. Ale ani domácí nechtěli zůstat pozadu. Minulý týden jim deštivý povrch v Příkosicích přinesl 2 body, tak znovu doufali v další úspěch. Domácí nastoupili s navrátilcem do sestavy J. Pauknerem, jinak bylo složení kádru stejné jako v Příkosicích. Již ve třetí minutě zápasu měla domácí Bříza gólovou šanci. M. Chocholatý po chybě hostující obrany utekl stoperovi Novákovi, a řítil se sám na branku. Bohužel v posledním okamžiku zpomalil a hostující obránce ho doběhl, a při zakončení ho rozhodil. Stav se proto nezměnil. Pak už převzal iniciativu zkušenější tým Doubravky. Výborně kombinoval na polovině domácích, a zejména Vajgl a Sýkora neúnavně zásobovali své spoluhráče přesnými a nebezpečnými přihrávkami. V 9. minutě zaběhl hostující útočník zleva za obranu, kam dostal přesný centr od Sýkory. Naštěstí jeho hlavička nebyla dobře umístěna, a domácí brankář si s ní poradil. Tlak Senca se do přestávky stupňoval a obrana domácích jen s námahou odrážela jeden útok za druhým. Hosté byli nebezpeční zejména centry z pravé strany do pokutového území. Domácí se do útoku moc nedostaly, a jejich ojedinělé výpady většinou končily nepřesností daleko od hostující branky. Do poločasu gól nepadl a nutno říci, že hosté k němu měli daleko blíž než domácí.

Do druhého poločasu nastoupily oba týmy beze změn. Hosté byli nadále aktivní a pokoušeli se rozhodnout utkání ve svůj prospěch.  Domácí trenér Votípka na to reagoval střídáním, a po 10-ti minutách poslal čerstvého hráče do záložní řady. J. Pauknera vystřídal Křížek. Hosty to v jejich útočném snažení nedokázalo zbrzdit, a dále dobývali domácí branku. Dvakráte měla domácí obrana i štěstí. Střílený centr z levé strany přešel celým malým vápnem domácích. Naštěstí na balón hostující útočník nedosáhl. Za chvíli se podobná situace opakovala se stejným výsledkem. Kolem 70té minuty se poprvé osmělili i domácí. Hra se postupně srovnala a oba týmy v tu dobu předváděly rychlý, kombinační a pohledný fotbal. Z domácích byl vidět vystřídavší Čechura, který několikráte nebezpečně vystřelil na hostujícího gólmana. Hosté se ke konci zápasu nadechli k závěrečnému náporu. Domácí obrana byla zcela přetížena, a bránila se jen za cenu maximálního nasazení a sebeobětování všech hráčů. Nakonec naděje Horní Břízy na další body pohasly 7 minut před koncem zápasu. Hostující záložník zatáhl míč po pravé straně do vápna, a tam předložil přihrávku Doubraveckému útočníkovi na malé vápno. Ten se štěstím překonal domácího brankáře 0:1. Následně před rozehráním hry byl za nesportovní chování vyloučen hostující hráč a Bříze se tak naskytla možnost krátkou přesilovku využít ke srovnání stavu. Domácí ještě posílili útok Landou a vrhli všechny síly do útoku. Ve zbytku zápasu se nastěhovali na polovinu soupeře a vytvořili si dvě dobré příležitosti ke skórování. Bohužel zůstalo jen u šancí a tak Horní Bříza opět na domácím hřišti prohrála tentokráte 0:1.

Domácí se proti dobře hrající Doubravce snažili, podali výkon, který by na ostatní týmy v soutěži jistě stačil. Bohužel exdivizní tým byl nad síly Horní Břízy a v závěru zápasu přidal k fotbalovému umění i trochu štěstí. Proto si všechny body odvezla Doubravka zpět do Plzně.  

 


H. Bříza: Korejčík – Šimice, Pöschl, M. Paukner, Hackr, M. Chocholatý (86. Landa), J. Paukner (58. Křížek), Frána, Janka, P. Chocholatý, Fedorco (66. Čechura). Trenér: Václav Votípka.

Doubravka:  Kunc – Řezáč, Krejčí, Vaigl, Parlásek, Sýkora, Novák, Duchek, Šperl (62. Herák) (89. Prokopec), Švec, Petrželka. Hrající trenér: Pavel Vaigl.

Nejlepší hráči: Korejčík – Duchek. Poločas: 0:0.  Branky: 83. R. Herák.  Rozh.:  Schneider. ŽK: 1:3. ČK: 84. Švec (Senco) za nesportovní chování. Diváci: 170.