Jdi na obsah Jdi na menu
 

TJ ZKZ Horní Bříza - Holýšov

13. 8. 2011

Muži Horní Břízy za sebou mají první utkání v nové sezóně Krajského přeboru. A nezbývá než se 195 fanouškům, kteří se v sobotu přišli na utkání podívat osobně, za celý tým omluvit. Nemá smysl rozpitvávat jednotlivé chyby, nedostatky, přístup k zápasu nebo nasazení. To si musí každý z hráčů srovnat sám se sebou. Myslím, že kritizovat by se dalo hodně dlouho,  a je proto  lepší vyzdvihnout  výkon stopera Janky, který z mizérie celého týmu vyčníval jako maják.

Začátek utkání nenasvědčoval nic z toho, co následně přišlo. Po prvních 10-ti minutách kdy se týmy oťukávaly, začali přebírat iniciativu hosté z Holýšova. Byli důraznější, rychlejší a dokázali kombinovat. Oproti tomu Horní Bříze vázla rozehrávka, a vrcholem nemohoucnosti Břízy pak byla série nepřesných přihrávek na vlastní polovině hřiště, kterou zakončil Hackr odkopem míče do zámezí, místo přihrávce Jankovi. Hosté si vytvořili trvalejší tlak a zahrávali sérii několika rohových kopů, ze kterých se jim naštěstí skórovat nepodařilo. Chvíli na to se z pravé strany uvolnil do pokutového území útočník hostů, naštěstí vystřelil do míst, kde byl připraven domácí brankář. Z ničeho nic se na druhé straně dostal do vápna Paukner a byl faulován. Hlavní rozhodčí nařídil pokutový kop. K tomu se postavil Vrla a…..nedal. Po tom následovala jediná světlá 10-ti minutovka, ve které domácí vyrovnali s Holýšovskými krok a hrál se vyrovnaný fotbal. Pak ovšem znovu získali hosté převahu. Vše vyvrcholilo pokutovým kopem i na druhé straně. Po rohovém kopu na hranici vápna nesmyslně Hackr stáhl útočníka hostů, který se v souboji od něj odpoutal a mířil za míčem směřujícím od domácí branky! Následný pokutový kop hostující hráč….neproměnil. Když už to vypadalo, že první poločas skončí remízou, chyboval pravý obránce Břízy a nechal uniknout záložníka Holýšova po pravé straně do pokutového území. Tam předložil vynikající přihrávku Holýšovské sedmičce, která mezi třemi obránci Břízy uklidila míč do branky 0:1. Tak skončil i poločas.

Do druhé půle nastoupila Bříza ve stejné sestavě, ale kdo by čekal po bouřce v kabině změnu ve hře, se zmýlil. Již po pěti minutách to bylo 0:2. Tentokráte po levé straně unikl útočník hostů, toho v pokutovém území křižoval Hackr, který nešťastně tečoval střelu mimo dosah domácího brankáře. Hosté pak po většinu času bránili s přehledem svůj náskok, a podnikali rychlé a nebezpečné  protiútoky. Domácí si s pětičlennou obranou nedokázali nijak poradit, a tak jen nakopávali balony směrem k vápnu, kde je sbírali obránci či gólman hostů. A když už to vypadalo, že je obrana i brankář Holýšova překonána nedokázal  Vrla proměnit další 100% šanci. Po krásné zpětné přihrávce Pauknera z levé strany se ocitl zcela sám na hranici penalty. Před ním byla jen prázdná, 7 metrů velká branka. Jeho slabou střelu však stačil hostující gólman na poslední chvíli doběhnout a chytit. V poslední části zápasu dostali Hornobřízští ještě jednu šanci na snížení. Ve vápně byl faulován vystřídavší Čechura a míč si postavil k dalšímu pokutovému kopu Hackr. A…..nedal. Rozpoložení týmu Břízy dokládá situace před pokutovým kopem. Osm hráči domácího týmu se raději šlo „občerstvit“ aby nemuseli přiznat, že se jim penalta jít kopat nechce. Neklamná známka vysokého sebevědomí a nálady v týmu. Následně ještě měli jednu šanci hosté. Po pravé straně utekl znovu hráč číslo 7, tentokráte Šimicemu, a běžel na gólmana domácích. Ten včasným vyběhnutím zabránil další změně skóre. Ovšem nakonec ještě jednou kapituloval, když v nastaveném čase střídající hráč Holýšova vymotal z levé strany 3 obránce Břízy, a poté co se dostal do vápna, prostřelil i Korejčíka na vzdálenější tyč 0:3.

Horní Bříza se tak po tragickém výsledku ocitla již po prvním kole na dně tabulky. Protože zatím jako jediný tým krajského přeboru nedokázala vstřelit ani gól. A to zahrávala za zápas 2 penalty. To už asi nebude náhoda, ale problém, se kterou se Bříza trápila i po většinu minulého ročníku. Šanci na reparát má tým již v pátek příští týden v Příkosicích. Ty hráli na hřišti Rapidu 1:1 a prohráli až na pokutové kopy.


Horní Bříza: Korejčík – Šimice, Křížek (52. Čechura), Paukner, Hackr (83. Velík), M. Chocholatý, Vrla, Frána, Janka, P. Chocholatý, Fedorco (71. Landa). Trenér: Václav Votípka.

Holýšov: Čermák - Trhlík, Vrba (88. Belina), Hrádek (85. Valachovič), Černohorský, Majlát, Lucák, Jeniš, Manowetz (46. KUbina), Procházka, Dostálík. Trenér: Jií Multrus.

Nejlepší hráči: P. Chocholatý – Čermák. Poločas: 0:1. Branky: 40. Hrádek, 48. Vrba, 90. Procházka  Rozhodčí: Simbartl. ŽK: 2:3. Diváků: 195.