Jdi na obsah Jdi na menu
 

Vejprnice - ZKZ Horní Bříza (Bříza dál sní sen o záchraně)

20. 5. 2012

Netradičně v neděli hráli hráči Horní Břízy další ze zápasů o příslušnost ke krajské elitě. A tentokráte se jim postavil soupeř z těch málo oblíbených. Protože s Vejprnicemi Bříza již hodně dlouho nevyhrála. A to se ještě hrálo na půdě Vejprnic.

V sestavě se znovu objevil navrátilec Paukner, šanci od začátku dostal na úkor Zavadila Z. Hackr. Diváci se ještě nestačili usadil a již se měnilo skóre. Mizerův dlouhý výkop se dostal až k Vrlovi a ten v těsném souboji přetlačil domácího obránce a prostřelil gólmana Vejprnic 1:0. To domácí hodně srazilo, a na hřišti to bylo znát. Hosté lépe běhali i kombinovali a prakticky ovládli hru. Vypadalo to, že mají zápas plně pod kontrolou, vypracovali si několik dalších příležitostí, ale bez brankového efektu. Z ničeho nic udeřilo na druhé straně, velice rychlý pravý útočník domácích se dostal do souboje s Hackrem. Ten se útočníka snažil odclonit, aby si pro míč mohl doběhnout brankář. Ovšem rychlonohý útočník se kolem obránce Břízy obtočil a běžel za míčem. Hackr následně v pokutovém území zezadu škrtnul o útočníkovy nohy a nemohlo následovat nic jiného než penalta pro domácí 1:1. Teď zase byli rozhozeni hosté a jejich dobrá hra se postupně vytratila. Do konce poločasu se spíše bojovalo od vápna k vápnu bez výraznější šance na některé straně.

Do druhé půle vystřídal Zavadil Hackra. Dál pokračovala urputná bitva o každý metr trávníku, a nakonec to byl jako v nulém zápase rekonvalescent Paukner, který skóroval a strh tak vedení na stranu hostů. Po rohovém kopu se dokázal nejlépe zorientovat na zadní tyči a milimetrovým lobem nedal domácímu brankáři šanci 2:1 pro Břízu. A aby toho nebylo málo za necelých 8 minut bylo ještě veseleji. Na trestný kop Morštajna si naběhl Janka a z hranice malého vápna se nikým neatakován zavěsil do vzduchu a přidal další branku hostů 3:1. To přivedlo hostující fanoušky do extáze a předvedli Vejprnicím jak vypadá správná oslava branky a to i za pomoci kouřových a světelných efektů. Pak měli hosté další brankové příležitosti, ale jak Janka, tak Paukner mířili hlavou jen do břevna. Postupně se hosté zatáhli do obrany a začali bránit svůj náskok, ovšem začali s tím poněkud brzy a tak byli za svou pasivitu potrestáni. Domácí záložník převzal na polovině hřiště míč a bez většího zájmu Břízských obránců se dostal až k vápnu. Napřáhl a ranou k tyči dal svému týmu znovu naději 3:2. Kontaktní gól domácí ještě více povzbudil a tak začali obléhat branku Břízy s ještě větší intenzitou. Díky tomu se v jejich defenzivě začaly objevovat okénka a toho mohl využít postupně Sedlecký, Křížek i Zavadil. Ovšem se svými šancemi nenaložili dobře, a tak se Horní Bříza dál strachovala o výsledek. Nakonec po dalším úniku přihrál Křízek zcela volnému Zavadilovi na malé vápno a ten s odrazem o břevno a o zem dokázal míč dostat do branky 4:2. Domácí pak ještě zahrávali tři standardní situace z nebezpečné vzdálenosti ovšem další gól se jim přidat nepodařilo.

Horní Bříza tak překvapivě ovšem zaslouženě vyhrála na půdě Vejprnic a poté co Stříbro v Horšovském Týně dokázalo urvat jen 2 body za výhru na penalty, Horní Bříza již má na poslední místo jednobodový náskok. Ovšem další soupeř v tabulce je s 29 body (Stod, Bolevec) ještě hodně daleko.