Jdi na obsah Jdi na menu
 

Velikonoce v Bolevci (Bolevec - ZKZ Horní Bříza)

9. 4. 2012

O svátečním víkendu zavítal poslední tým Horní Břízy na půdu Bolevce. Ten na tom také nebyl nejlépe, protože okupoval 14. místo tabulky. Horní Bříza přijela již s novým hlavním trenérem a ten musel první komplikace řešit ještě před začátkem utkání. Z neznámých příčit se totiž někteří hráči A týmu nedostavili k utkání a při zranění Z. Hackera čítal kádr pro utkání celkem 12 hráčů. Bohužel ještě k tomu hrál B tým souběžně svoje utkání, takže nebylo možné ani povolat posily z B týmu. Na lavičce tak zůstal jediný hráč/brankář, všichni ostatní co přišli, hráli. Opakoval se tak zápas z podzimu kdy naopak Bolevec lepil sestavu dorostenci.

Od začátku utkání domácí zatlačili hosty do defenzivy a Mizera v brance se musel vytáhnout již v prvních minutách zápasu proti dobré hlavičce domácího útočníka. Na velice nekvalitním terénu, se špatně kombinovalo a domácí zvyklí na své oraniště byli ve výhodě. Hosté si navíc museli zvykat na netradiční místa v sestavě. Například Z. Frána hrál pravého obránce, nutno ale dodat, že svou úlohu zvládl výborně, a několikráte spolu s Křížkem pěknými narážečkami předvedli všem, že fotbal hrát umí, a chtějí. Domácí ovšem byli po celý první poločas lepší a jen několik výjimečných zákroků hostujícího gólmana, dávalo Horní Bříze naději na slušný výsledek. Poločas nakonec skončil 0:0.

Po přestávce se osmělili směrem dopředu i hosté, a hned to přineslo svoje ovoce. Po rohovém kopu M. Choholatého se do míče z voleje opřel Vrla a prostřelil vše, co mu stálo v cestě, 1:0 pro hosty. Domácí byli v šoku a přestali hrát. Najednou se do útoků dostávali i hosté a několikráte se jim podařilo i donutit domácího brankáře k zákroku. Domácí trenér Nyklas se pokusil dvojitým střídáním oživit hru domácích a to se mu povedlo. Hosté se znovu dostali do defenzivy, a při trestném kopu domácích je znovu podržel brankář. Při následném rohu měla obrana hostů i štěstí, že si nesrazila míč poskakující kolem brankové čáry do branky. Domácí vrhli všechny síly do útoku a hosté následně podnikali rychlé protiútoky do otevřené obrany. Nebezpečně pálili znovu Vrla, Zavadil i Chocholatý. Domácí značně přitvrdili hru, a snažili se rozhodit Mizeru v bráně hostů. Nejprve ho dojel skluzem domácí útočník, následně při rohovém kopu dostal kolenem do břicha od domácího kapitána. Byl to zcela zbytečný atak, kdy hostující brankář vyskočil na centr, a měl již balon pod kontrolou. V tu chvíli ze strany přilétl domácí kapitán a trefil nic netušícího brankáře do boku. Bohužel ještě za to dostal od domácí lavičky pochvalu.

V 71 minutě po rohovém kopu domácích se hosté řítili 4 na 2. Jeden z domácích však po souboji zůstal ležet v pokutovém území Břízy a tak Janka sportovně míč zakopl. To co následovalo pak ovšem v duchu fair-play nebylo ani trochu. Domácí trenér hráči který chtěl míč hostům vrátit poradil, aby ho hodil směrem k rohovému praporku hostů. Ihned pak hlasitým pokřikem hnal svoje svěřence napadat hostujícího Janku. Ten jen se štěstím míč odkop. Již tak dost vypjaté utkání se ještě vyhrotilo. Po dalších diskusích s hlavním rozhodčím byl vyloučen domácí záložník a 15 minut před koncem utkání se zdálo, že hosté by mohli přivést zajímavý výsledek. Bohužel 5 minut na to byl vyloučen po dvou rychlých žlutých kartách i hostující Vrla. Domácí znovu vše vrhli do útoku a snažili se vyrovnat. Toho v 81. minutě využil stoper Janka, který se ocitl sám na polovině hřiště. Nikým neatakován přeběhl celou polovinu domácích, a z hranice penalty napálil míč za bezmocného brankáře domácích 2:0.

Ke konci zápasu již hosté kontrolovali vývoj utkání, a ještě taktickým střídáním v závěru trochu otupili tlak domácích. Ti už nedokázali výsledek změnit a Horní Bříza tak získala za vydatné podpory přítomných HB ultras své první letošní body. Dvanáct hráčů nechalo na hřišti vše, tým letos poprvé nedostal gól a jako bonus se jim podařilo dva vstřelit. Když se trefil Vrla a obávaný bomber Janka. Na hřišti bylo vidět, že tým chce hrát a vyhrát. Všichni bojovali jako jeden tým, škoda, že takto se nehrálo již minulý týden. Myslím, že i poloviční nasazení by přineslo 3 body.