Jdi na obsah Jdi na menu
 

ZKZ Horní Bříza - Chotíkov

14. 5. 2012

V sobotu čekaly na příznivce fotbalu dva vrcholy víkendu. Nejprve souboj Horní Břízy s Chotíkovem o další záchranářské body a pak zakončení Gambrinus ligy "superfinálem" Liberec - Plzeň. Jak dopadlo druhé utkání viděli všichni, takže jak to vlastně bylo s tím Chotíkovem....

Chotíkov přijel do Břízy oslaben o tři hráče základní sestavy, přesto hrál s domácími, za které po dlouhém zranění poprvé nastoupil M. Paukner, zcela vyrovnanou partii. Tedy minimálně v prvním poločase. Ten se vyznačoval snad jen bojovností, celou řadou nepřesností na obou stranách a neúnavným povzbuzováním domácích fanoušků. Za prvních 45 minut není kromě těchto věcí zřejmě nic hodno zaznamenání.

 Do druhé půle nastoupily obě mužstva beze změn. Čím déle se hrálo, tím bylo jasnější, že tým který dá první branku, se bude zřejmě radovat z vítězství. Nakonec to byli domácí, kteří z nenápadné akce udeřili. Po standardní situaci domácího týmu z levé strany míč propadl na zadní tyč kde stál staro-nový muž Horní Břízy Paukner, který nedal z malého vápna hostujícímu gólmanovi šanci 1:0 pro domácí. Hosté po obdržené brance přidali na obrátkách a vytvořili si souvislejší tlak. Obětavé zákroky domácích obránců, kteří se neváhali vrhat do střel, uchránili domácí od vyrovnání. V 75. minutě se domácí na chvíli vymanili z tlaku hostů, P. Chocholatý dostal balon za obranu hostů, obešel i Chotíkovského brankáře ale svou dlouhou kličkou se dostal až k brankové čáře. Naštěstí i z velkého úhlu se mu podařilo zakončit 2:0 pro Horní Břízu. Pak se o podobný průnik pokusil domácí Šímice, byl však ve vápně zastaven, ovšem dle hlavního sudího dovoleně. I když praskající chrániče bylo slyšet až v nedaleké "Klobásovně". V 81. minutě domácí vystřídali a na hřiště přišel Křížek. Ne že bych tomu klukovi nevěřil, ale když před vstupem na hřiště prohlásit: "jdu tam a dám gól" moc jsem v to neměl důvěru. Hlavně když dodal:" a klidně hlavou". Nakonec to hlavou nebylo, ale o 3 minuty později výše jmenovaný napřáhl z 20-ti metrů a zavěsil 3:0. Křížo klobouk dolů, sice jsi sliboval, že se trefíš hlavou do šibenice, ale stejně až příště zase něco povíš budu ti to věřit. V tu chvíli bylo prakticky rozhodnuto o výsledku. V posledních minutách ještě přišla drobná korekce výsledku. Hostující hráč v pokutovém území zakopl o vlastní nohu a hlavní sudí pískl penaltu proti domácím. Tu Mizera v brance Horní Břízy ještě vyrazil, na dorážku už byl krátký, zápas tak skončil výhrou Horní Břízy 3:1.

  Zápas nebyl jistě tak pohledný jako následné "superfinále", někdo by možná řekl, že první půle byla doslova nudná. A nebýt řvoucích Ultras možná by někteří i usnuli. Druhá půle již naštěstí přinesla branky, a s nimi přišlo i zlepšení herního projevu obou týmů. Horní Bříza nakonec přetavila svoje tři šance v góly a na druhou stranu nedovolila soupeři žádnou gólovou příležitost. Díky těmto třem bodům se dotáhla v tabulce na předposlední Stříbro. A tím se nejen zlepšil pohled na tabulku Krajského přeboru, ale povedlo se i dostal týmy před Horní Břízou pod tlak, kdy musí začít své zápasy vyhrávat. Nyní bude hodně důležité přivést jakýkoliv bodový zisk z Vejprnic.