Jdi na obsah Jdi na menu
 

ZKZ Horní Bříza - Chrást

10. 10. 2011

Tentokrát nám napsal článek externí přispěvatel za což mu děkujeme:

Horní Bříza - Chrást 1:4

V sobotním chladném odpoledni přivítala Horní Bříza na domácí půdě vedoucí tým krajského přeboru Chrást. Bříza minulé kolo prohrála 2:0 v Horažďovicích a tento výsledek chtěla odčinit a pokusit se o překvapení.

Do utkání vstoupili hráči Břízy o něco lépe než hosté a dostávali se tak častěji na obrannou polovinu soupeře.  Podle předvedené hry by se nedalo říci, že hraje první s posledním. V 15. minutě se domácí dočkali vedoucího gólu z kopačky Vrly, který se dostal k centru Frány z pravé strany a z voleje se nemýlil. Byla to první branka po tří zápasovém půstu, kdy Bříza nevstřelila soupeři gól. Po tomto gólu začali domácí hráči bránit v deseti na své polovině a hosté po pomalejším začátku domácí začali tlačit. Po několika minutách tak bylo srovnáno. Před tím se ještě objevil v gólové příležitosti Chocholatý a zejména šance Pauknera volala po gólu, bohužel. Hostující Roubal střílel, Korejčík zákrokem střelu vyrazil, bohužel do tyče odkud se odrazil k nohám Karbusického, pro kterého už nebylo nijak složité ležícího gólmana překopnout a vstřelit tak vyrovnávací branku Chrástu. Bříza se poté stáhla a začala předvádět fotbal, na který jsme z předcházejících zápasů zvyklý. Do konce poločasu bylo k vidění několik střeleckých pokusů ze strany hostů, ale ty nebyly tolik nebezpečné a Korejčík si s nimi poradil. První poločas tak skončil 1:1.

Do druhého poločasu nastoupili lépe hosté, na kterých bylo vidět, že s remízou nepočítají a chtějí si odvézt 3 body. V 50. minutě byl vystřídán M. Chocholatý a na hřiště přišel M. Hackr, který měl po několika minutách na hřišti dvě střely, z čehož jedna byla 100% gólová šance, která z jeho hlavy jen o kousek minula levou tyč brány. Snaha o oživení hry Břízy ale netrvala dlouho, v 60. minutě hosté vstřelili druhý gól. Bříza chtěla odpovědět, ale hra byla plná nepřesností a střelecké příležitosti končily buď v náručí gólmana, nebo mimo 3 tyče daleko od brány. Domácí hru více otevřeli a měli za cíl alespoň srovnat, což se vůbec nedařilo a Chrást měl několik dalších vyložených šancí, které gólman Břízy svými zákroky vychytal. V jednom případě mu pomohlo břevno. Třetí gól přišel nečekaně, když se v 78. minutě z 35 metrů trefil, nikým nehlídán, dalekonosnou střelou Křen a rázem to bylo 1:3.  Po tomto gólu už Chrást kontroloval hru a Břízu k žádnému většímu tlaku nepustil. Na obou stranách se ještě dostřídalo a ve druhé půli padlo i několik žlutých karet.  V poslední minutě ještě Chrást pečetil skóre na 1:4 zásluhou střídajícího Stružky, jehož střela se od břevna odrazila za záda Korejčíka. Po této brance byl zápas ukončen.

V tomto zápase, alespoň v první půli, Bříza Chrást potrápila a držela nadějný výsledek, ale zhoršenou hrou a nepřesnostmi ve druhé půli dovolila Chrástu vstřelit rozhodující branky a to zápas rozhodlo.

Příští týden zajíždí Horní Bříza do Chotíkova, který je v tabulce předposlední, právě před Břízou a má jen o 1 bod více. Nad tímto soupeřem by se mělo vyhrát, ale pamatujeme si před 2 týdny zápas s Horšovským Týnem, který jsme smolně prohráli 0:1 neproměňováním šancí, což je zatím velká slabina týmu.

 

Horní Bříza - Chrást 1:4

Poslední s prvním se utkali na hornobřízském trávníku. „Po čtvrthodině jsme vedli 1:0 a za nerozhodného stavu zahodili další vyloženou příležitost. Celkem jich bylo pět. Hosté byli ovšem fotbalovější a zkušenější a svoje šance s jistotou proměňovali. Vyhráli zaslouženě,“ vyjádřil se k zápasu sekretář domácích Stanislav Kapr.

Poločas: 1:1. Branky: 14. Vrla 19. Křen 70. Karbusický, 82. Komárek, 90. Stružka. Nejlepší hráči: Korejčík Karbusický. Rozhodčí: Cihlář. ŽK: 2:3. Diváci: 245.

Horní Bříza: Korejčík Šimice, Sedlecký (62. M. Hackr), Z. Hackr, M. Chocholatý (70. Fedorco, Vrla (79. Křížek), Paukner, Frána, Janka, P. Chocholatý, Mornštajn (85. Čechura). Trenér: Václav Votípka.

Chrást: Bláha D. Král, Šimr, Roubal, Komárek, Staněk, Haidlmayer, Křen (86. Mach), Karbusický, Bulín (76. Stružka), Sadílek. Trenér: Jaroslav Diepold.