Jdi na obsah Jdi na menu
 

ZKZ Horní Bříza - Přeštice aneb rychlé procitnutí a k tomu debakl

28. 5. 2012

O víkendu se Horní Bříza pokusila navázat na výborný výsledek z minulého týdne, kdy vyhrála ve Vejprnicích. V domácím prostředí hostila ne příliš oblíbeného soupeře z Přeštic. Sestava proti minulému zápasu se změnila jen na jednom místě, kdy se do sestavy na místo Hackera vrátil Zavadil.

Od úvodu se hrál zajímavý fotbal plný osobních soubojů a ostrých střetů. Nutno říci, že k nelibosti domácích fanoušků, byli v této činnosti lepší hosté. Zápas se pomalu dostával do tempa, když z ničeno nic padl první gól. Bohužel to bylo, k nelibosti opět vynikajících Ultras,  do branky domácích. Hostující útočník Přibáň utekl po levé straně až do pokutového území kde naznačil úmysl centrovat na spoluhráče na vápně. Učinil to tak přesvědčivě, že oklamal všechny včetně gólmana Mizery, a pro Přeštického útočníka pak již nebylo problémem střelou na první tyč vsítit první branku hostů 0:1 již v 8. minutě. To byla pro domácí rána, a na jejich hře se to ihned projevilo. Další přišla za dalších 7. minut. Pro obnovený výron v kotníku musel střídal Frána, místo kterého nastoupil Hacker. Domácí působili tentokráte proti výborně fyzicky disponovanému soupeři zejména v útočné fázi hodně bezradně. Kromě Vrly a Janky, kteří si svým důrazem dokázali zjednat respekt, hrál celý tým velice bázlivě a zakřiknutě. Nedařila se kombinace po zemi, ani dlouhé nakopávané míče za obranu neslavily úspěch. Do poločasu domácí nic kloudného nevymysleli, a hosté tak v poklidu ubránili svůj náskok v prvním poločase.
 
Do druhé půle nastoupili domácí s odhodláním s výsledkem něco udělat. A po několika minutách se jim zvýšený důraz vyplatil. Paukner šel neohroženě za centrem z pravé strany i za cenu nešetrného naražení ze strany hostujícího brankáře. Ale i přes to se mu podařilo míč usměrnit až do sítě hostů 1:1. Bohužel radost domácím vydržela jen dvě minuty, ihned po rozehraní se hosté dostali do útoku po levé straně. Po nedorozumění obrany přišla přihrávka napříč malým pokutovým územím ke zcela volnému hráči Přeštic, který se do prázdné branky nemýlil 1:2. Domácí pak vrhli všechny síly do útoku, ale kromě šance Vrly, kterému na penaltě proběhl balon pod nohou, hráči Horní Břízy naráželi na kompaktní, rychlou a tvrdou hru hostů. V 66 minutě to bylo již o dvě branky, když z breku hosté zvýšili svůj náskok 1:3. Pak si vybral slabší chvilku i hlavní sudí, když hostům odpustil zcela jasnou penaltu. Unikujícího Zavadila totiž ve vápně stáhl rukou hostující obránce, škoda. Za dalších deset minut bylo o osudu zápasu definitivně rozhodnuto. Znovu po levé straně utekl hostující hráč Přešic a zpětnou přihrávkou před prázdnou branku vyzval ke skórování znovu Břibáně 1:4. Hra se pak změnila spíše v boj uprostřed hřiště, kdy hosté za hlasitého povzbuzování svého trenéra slovy:“sundej ho, sundej ho, ten musí ležet“, a jiné (samozřejmě né tak jemné), hodně tvrdým způsobem zastavovaly útoky domácích. Hosté pak přidali ještě jeden gól a účet zápasu se tak zastavil na hrozivém skóre 1:5.
 

Škoda, kdy po minulém kole se domácí Horní Bříza nedokázala vyrovnat s rychlým a důrazným stylem hry týmu Přeštic. Zejména ve středu hřiště záloha hostů tu naši jednoznačně přehrála a přeběhala. Dalším faktorem bylo i to, že hosté dokázali i za cenu faulů zastavovat útoky Horní Břízy ještě na vlastní polovině, zatímco naopak obrana domácích hrála díky propadu zálohy až na hranici svého pokutového území. Je nutno sportovně uznat, že hosté byly lepším týmem, a zápas ovládli jak po stránce důrazu tak po stránce gólové.