Jdi na obsah Jdi na menu
 

ZKZ Horní Bříza - Příkosice

19. 3. 2012

O víkendu sehrál A tým svůj první zápas před domácími diváky v jarní části soutěže. Pěkné počasí slibovalo hojnou diváckou účast, což mohla být výhoda po domácí tým. Fanoušků nakonec přišlo na zápas opravdu hodně. HB Ultras přišli vyzbrojeni i trefným transparentem.

 

img_0657.jpg

Zápas se odehrával na hřišti s umělým povrchem, což měla být výhoda pro domácí tým, který na tomto povrchu měl možnost absolvovat celou zimní přípravu. V úvodu tomu tak i bylo, domácí měli častěji míč na svých kopačkách, a svou aktivitou si vynutili několik standartních situací v okolí pokutového území hostů. Ale pouze rozchytali hostujícího gólmana Protivínského. Pak se osmělili i hosté, a dlouhým autem do vápna nadělali domácí obraně hodně starostí. Ve 14. minutě již udeřilo a hosté šli do vedení. Hostující záložník odcentroval do vápna, kde zůstal jediný útočník hostů. Ten se ale dokázal proti celé domácí obraně prosadit 0:1. Ve 30. minutě museli domácí střídat, protože Z. Hackr si při souboji s hostujícím útočníkem přivodil výron kotníku. Nahradil ho Fedorco. Pak se hrálo především na polovině hřiště, a tak za zmínku stojí jen výstup Příkosického Votípky, po zásluze oceněný žlutou kartou. Domácí zahrávali volný přímý kop a Sedlecký si nohou posunul balon na místo přestupku, v tom se ho ale zmocnil Votípka a "pelášil" na domácí branku kde vsítil branku. Následně se dožadoval uznání branky, protože se domníval, že domácí již rozehráli. Ovšem rozhodčího neukecal. Těstě před přestávkou mohl vyrovnat Krůs, ale z malého vápna trefil hlavou jen náruč hostujícího gólmana.

Po přestávce domácí zpřesnili hru, a z nacvičených situací se snažili centovanými balony ze stran strhnout vedení na svou stranu. Bohužel většina centrů neměla požadovanou výšku ani směr. A  co se dostalo do pokutového území hostů pochytal gólman Příkosic. V 51. minutě ale bylo srovnáno. Hosté faulovali před vlastním pokutovým územím a k trestnému kopu se postavil Fedorco. Jeho střela se odrazila od břevna zpět do hry, a pro dobíhajího Janku nebyl problém překonat bezmocného brankáře 1:1. O 9 minut bylo ještě veseleji, na centr z levé strany si na zadní tyč naběhl Vrla a křižnou střelou rozjásal domácí 2:1. Pak měli domácí ještě jednu šanci ke změně skóre, ovšem neproměnili. Inkasovaná branka paradoxně probudila hosty a domácí dostala do útlumu. Horní Bříza vyklidila střed hřiště, a to na menším hřišti bylo smrtelné. Hosté se nakopávanými balony snadno dostávali na dostřel domácí branky, a vytvářeli si nebezpečné závary v pokutovém území domácích. Jeden takový dokázal hostující útočník v 65. minutě proměnit 2:2. To ovšem hostům nestačilo, a jejich hlad po vítěztví je hnal znovu do útoku. Za dalších 9 minut si na odražený balon naběhl hostující hráč a prostřelil vše co mu stálo v cestě 2:3. V závěru zápasu se domácí ještě nedechli k náporu, ovšem všechny pokusy zlikvidoval vynikající Protivínský v brance hostů. Zápas tak skončil výhrou hostů 2:3. Po skončení utkání byl ještě po druhé žluté kartě vyloučen domácí Vrla za nesportovní chování vůči rozhodčímu, kdy naznačil kop do balonu proti hlavnímu sudímu.

Hosté byli v zápase hladovější po vítěztví, a když dostali v šanci zvítězit nepustili jí. Na rozdíl od domácích, kteří za stavu 2:1 zcela přestali hrát, místo toho aby soupeře který přijel značně oslaben dorazili dalším gólem. Naopak hosté za stavu 2:2 dále útočili a snažili se zápas rozhodnout ve svůj prospěch což se jim podařilo. A za stavu 3:2 dále "brousili" Hornobřízskou umělku jak o život a vítěztví si již nenechali vzít. Snad skandování fanoušků "hola hola A třída volá" z konce zápasu není definitivní. Ovšem po takovým výkonu k němu není daleko.

Hodnocení trenéra Příkosic

Fotoalbum ze stránek Příkosic