Jdi na obsah Jdi na menu
 

ZKZ Horní Bříza - Stod - výhra na pokutové kopy

17. 4. 2012

O víkendu sehráli hráči A týmu další zápas v nejvyšší krajské soutěži. Trenér Michálek se musel obejít bez vykartovaného Vrly. Do útoku tak postavil dvojici dorostenců Zavadil, Beránek. Tentokráte přivítali na domácím hřišti hostující Stod. Již ve 4. minutě po rohovém kopu hostů se k hlavičce dostal osamocený záložník hostů a bylo to 0:1. Všem domácím příznivcům se v té chvíli připomněl zápas se Stříbrem. Naštěstí v další velké příležitosti hostů předvedl dobrý zákrok brankář Mizera. Hosté si ještě vypracovali dvě dobré příležitosti, které ovšem nedokázali využít. Hra se postupně vyrovnala a domácím se podařilo z první větší šance v 19. minutě vyrovnat. Hosté na polovině hřiště udělali několik chyb, k míči se dostal domácí Beránakm utekl obránci a křížnou střelou nedal hostujícímu brankáři šanci 1:1. Domácí pak byli lepším týmem, ovšem nedokázali několik zajímavých situací dotáhnout do brankového konce.

Domácí si aktivitu přenesli i do začátku druhého poločasu a jejich tlak vyvrcholil v 56. minutě kdy se jim povedlo strnout vedení na svou stranu. Po úniku Zavadila se k němu míč po sérii odrazů v pokutovém území vrátil, a ten následně prostřelil vše, co mu stálo v cestě 2:1. Domácí vedoucí branka uspokojila a postupně přenechali aktivitu hostujícím hráčům. V 65. minutě, 25 metrů od branky domácích, zahrávali hosté standardní situaci. K míči se postavil hostující kapitán a střelou do šibenice nedal domácímu brankáři šanci 2:2. To ovšem hostům nestačilo a dál se hnali za vedením. Jejich další dobré příležitosti skončili na domácím brankáři. Nejprve si poradil se střelou z hranice velkého vápna, několik minut poté vyrazil křížnou střelu hostujícího hráče na břevno. Domácí se postupně dostali z útlumu a opět se dostali do hry. Jejich další šanci však zastavil hostující brankář. Ani hosté již neskórovali a tak zápas v normální hrací době skončil 2:2.

Následovali pokutové kopy. Ty se na přání domácích fanoušků, kteří opět vytvořili „zelené peklo“, kopali na branku v jejich blízkosti. Pokutový rozstřel začínali hosté a jejich první exekutor se nemýlil. Za domácí postupně kopali Pech, Šimice, Chocholatý M a Chocholatý P. V páté sérii poprvé hostující hráč nepřekonal domácího brankáře. Pro domácí pak bod navíc potvrdil přesnou střelou Janka, a domácí zvítězili na PK v poměru 5:4.

Dělba bodů byla po vyrovnaném zápase zcela vysloužená, v penaltové loterii si domácí dokázali díky pevným nervům vystřílet bod navíc. I přes znatelné oslabení se domácím podařilo vyválčit další důležité body do tabulky. To vše za neutichající podpory domácích FANs.

Videa vstřelených gólů ze zápasu ze serveru www.slavojstod.ws.cz

 

Hodnocení zápasu pohledem hostů (chvála na domácí fanoušky)

Článek z Plzeňského deníku