Jdi na obsah Jdi na menu
 

ZKZ Horní Bříza -Horažďovice

3. 5. 2012

V přímo letním počasí odehrál A tým Horní Břízy další utkání v nejvyšší krajské soutěži. Tentokráte do Horní Břízy zavítalo mužstvo Horažďovic. Od úvodu se hrál rychlý fotbal ovšem povětšinou zakončený nepřesností ať toho nebo onoho týmu. A tak první větší rozruch způsobilo střídání na straně domácích, kdy pro zranění musel ze hry odstoupit Sedlecký. Od té doby začalo mít mírnou převahu domácí mužstvo, a nelze tak souhlasit s komentáři, které se objevily v Plzeňském deníku a na stránkách Horažďovického klubu. Že by hosté domácí Horní Břízu „přejeli“, nebo se jednalo o „jasný zápas“ ve kterém „úřadovali hosté“ o tom si údajní pisálkovou mohou nechat jen zdát. Ano hosté šli těsně před poločasem do vedení, když se trefil Stulík, ovšem již za minutu dokázal za domácí kontrovat Vrla. Ten se po ukázkově kopnutém rohu prosadil hlavou z hranice malého vápna. Do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu 1:1.

Druhý poločas moc změn nepřinesl, oba týmy hrozily jen ze standardních situací, a lehkou území převahu si postupně vytvořili domácí. Hosté přímo na domácí branku v druhém poločase vystřelili až v 66. minutě a tím prakticky rozhodli o osudu utkání. Přímý volný kop z cca 30-ti metrů k překvapení všech skončil přímo v bráně domácího týmu, 2:1 pro hosty. Ti se pak zatáhli do hluboké defenzivy, a snažili se výsledek ubránit. Domácí trenér Michálek v závěru posunul stopera Janku na hrot a Horní Bříza hrozila většinou z rohových kopů a dlouhých nakopávaných míčů. V 81. minutě měli domácí blízko k vyrovnání, Vrla přešel přes bránícího hráče na hranici vápna a ocitl s obráncem na zádech tváří v tvář hostujícím gólmanovi. V této pozici ještě přihrával na pravé straně lépe postavenému Chocholatému, který ovšem jeho přihrávku nezpracoval jak by bylo potřeba, a následná nepřesná střela vyrovnání nepřinesla. Prakticky v zápětí rozhodli hosté o své vítězství. Do otevřené obrany se vřítili dva útočníci Horažďovic a přidali gólovou pojistku 3:1. Domácí se ještě snažili zápas zdramatizovat, ovšem nepodařilo se jim to. Hosté si tak po vyrovnaném zápase, který rozhodla jedna chyba odvážení 3 body.

Již zítra čeká na hráče Horní Břízy další z favoritů, Chrást. Bude to velice náročné utkání, ale hosté pokud se chtějí zachránit, musí se snažit přivést body z jakéhokoliv zápasu. Budeme jim přát hodně úspěchů.