Jdi na obsah Jdi na menu
 

Bříza neuspěla ani v Přešticích

24. 9. 2012

O víkendu sehrál A tým Horní Břízy další mistrovské utkání. Tentokráte zavítal notně oslabený tým na půdu ambiciózních Přeštic. Hrálo se na dobře připraveném trávníku, za ideálního fotbalového počasí, a jak jinak než s fantastickou atmosférou tvořenou zas a znova Hornobřízskými fanoušky.

Do zápasu vstupoval hostující tým oslaben o další dva hráče základní sestavy. Pro zranění neodcestoval do Přeštic J. Paukner a chyběl i P. Chocholatý. Bříza tak jela do Přeštic s dvanácti hráči a dvěma gólmany. První poločas však hosté zvládli nadmíru dobře. Kromě situace z úvodu utkání, kdy po pravé straně Horní Břízy unikl domácí záložník, ovšem bez gólového efektu, nedokázali Přeštice překonat dobře fungující obranu hostů. Ovšem směrem dopředu se hostům tak nedařilo, a to hlavně díky urostkým a důrazným zadákům Přeštic, se kterým jen bojovník Vrla dokázal držet krok. Poločas tak skončil bez branek 0:0.

Do druhého poločasu nastoupili obě mužstva beze změn. Domácí více přidali a podařilo se jim zatlačit Horní Břízu před jejich pokutové území. První dvě šance ještě domácí nevyužili, deset minut po začátku druhé půle již udeřilo. Znovu po pravé straně hostů zatáhl domácí kapitán balon, a po jeho centru do pokutového území a následné skrumáži se Přeštice ujaly vedení 1:0. Chvíli na to domácí trenér ještě více oživil hru svého týmu, a poslal na hřiště hned dva nové hráče. Bohužel na tento krok neměla lavička Břízy vzhledem ke svému početnímu stavu odpověď. Přesto v 63. minutě šel na hřiště Čechura, a byl to právě on kdo jako jediný dokázal svým lobem dát gól, ovšem z ofsaidové pozice. Další šanci si pak vypracoval Vrla, ale nedokázal překonat domácího brankáře. A tak znovu udeřilo na druhé straně. Jak jinak než po pravé straně utekl domácí záložník a jeho zpětnou přihrávku již jeho spoluhráč s přehledem uklidil do branky 2:0. Pak se Přeštice zatáhly a snažili se posledních 15 minut zápasu v klidu dohrát. Dovolily tak hostům vytvořit si tlak z něhož vyplynuly i brankové příležitosti. V té největší se ocitl M. Paukner. Po centru z malého vápna trefil hlavnou jen brankáře, a při následné dorážce trefil znovu brankáře který již bezmocně seděl na brankové čáře. Ještě jednou se Paukner dostal po průniku z pravné strany do šance, ovšem  znovu trefil jen brankáře. Další šanci měl ještě Vrla, ovšem se svým lobem také neuspěl. A když v samém konci zápasu poslal hostující Landa domácí do přečíslení dva na nikoho skončil zápas 3:0 ve prospěch domácích.

Poločas: 0:0. Branky: 53. Fořt, 73. Bešta, 90. Lambor. Nejlepší hráči: Bešta – Janka. Rozhodčí: Bogdan. ŽK: 0:2. Diváci: 150.
Přeštice: Růžička – Přibáň, Uzlík, Zoubek, Benedikt (73. Mrázek), Hrdlička, Mastný, Bouc 
(58. Zdeněk), Lambor, Bešta, Fořt (58. Hohlberger). Trenér: Šilhánek.
Horní Bříza: Korejčík – Sedlecký (85. Beránek), Křížek, M. Zavadil (63. Čechura), M. Paukner, Hackr, Vrla, Frána, Janka, Landa, Mornštajn. Trenér: Michálek.

Z Plz. deníku :„Utkání jsme měli pevně v režii, pokazili jsme hodně finálních pasů, ale po přestávce jsme zápas rozhodli," říkal vedoucí mužstva Přeštic Pavel Bočan.
„V závěru se po našich chybách hosté dostali do šancí, které však nevyužili," dodal.