Jdi na obsah Jdi na menu
 

Bříza začíná opět na dně tabulky, úvodní zápas sezóny nezvládla

12. 8. 2012

O víkendu začala nová sezóna nevyšší krajské soutěže. Horní Bříza se přestavila na půdě nedalekého Chotíkova, v jehož dresu se představil i bývalý hráč Břízy Břicháček. Díky krátké vzdálenosti mezi oběma městy, mohli po zápase domácí pořadatelé ohlásit slušnou návštěvu 120 diváků. Ovšem nebýt zelenobílých příznivců bylo by to bez té jedničky na začátku.

Hosté tak v domácí atmosféře zahájili nový ročník, a snad i díky bouřlivému prostředí se z počátku ani jednomu z týmu herně nedařilo. Prvních dvacet minut se tak hrál nezáživný fotbal, kdy se ani jeden z týmu nedokázal dostal k pokutovému území svého soupeře, natož aby zakončil, či si dokonce vypracoval brankovou příležitost. Což zejména u Horní Břízy bylo nečekané, protože kromě Šimiceho byl kádr stejný jako na při úžasné stíhací jízdě na konci minulé sezóny, od který ještě tolik času neuběhlo.
První se nakonec osmělili domácí, ale lehká střela z dobrých dvaadvaceti metrů nemohla Mizeru v bráně zaskočit. Což se bohužel nedá říct o další šanci z 28. minuty, kdy hostující brankář neudržel lehkou střelu po několikerém odrazu v pokutovém území a pro dobíhajícího Puchmertla nebyl problém balon dorazit do branky, 1:0 pro domácí. Za chvíli se situace opakovala, naštěstí pro Horní Břízu její brankář již balon na podruhé zkrotil ve své náruči. Do konce prvního poločasu se již mnoho pohledných akcí neurodilo, a tak se šlo o poločase do kabin za jednobrankového náskoku domácích.
Do druhé poloviny utkání se hostující hráči pokusili vlétnout a překvapit svého soupeře zlepšenou hrou, ovšem kromě bojovníka Vrly neměli domácí s hosty o moc více práce než v první půli. Situace se pro Horní Břízu ještě zhoršila v 58 minutě, kdy na polovině hřiště ztratil balon Frána, a domácí kapitán Břicháček se po rychlém úniku přes Hackera dostal až do prostoru velkého vápna. Kde se nerozpakoval a prudkou střelou prostřelil Mizeru 2:0. Za chvíli mohl jiskru naděje po krásném úniku J. Pauknera a následném faulu na něj z penalty vykřesat Vrla. Bohužel jeho slabou střelu k pravé tyče domácí brankář bez problémů lapil.  To byla další rána, která srazila hosty ještě více do kolen. I přesto se pokusili hosté  s výsledkem něco udělat a posledních 20 minut zatlačili domácí před jejich pokutové území. A vypracovali se několik zajímavých situací. Zejména Morštajn zásoboval své spoluhráče výbornými centry. Ale ani Janka, Paukner či Vrla nedokázali míč usměrnit do branky. A tak v samotném závěru utkání do otevřené obrany uteklo trio domácích hráčů a Filip upravil na končených 3:0 pro domácí.
Výsledek sice vypadá zcela jasně, ovšem na hřišti tomu tak nebylo. Po špatném začátku se Horní Bříza postupně zvedala k lepšímu výkonu, ovšem individuální chyby tým několikráte srazily zpět. A tak to vypadá, že i třetí ročník v krajském přeboru bude stejný. Tým má opět podporu skvělých fanoušků, kteří dokáží vytvořit atmosféru, kterou by jim mohli závidět i v ČFL. Ovšem tým svými výkony si opět koleduje o umístění na chvostu tabulky.
V dalším kole přivítá doma Horní Bříza nevyzpytatelný B tým Domažlic, který může a nemusí přijet s hodně kvalitními hráči. Držíme palce našim hráčům, a přejeme jim aby zapomněly na podzimní výkony a drželi se těch jarních.