Jdi na obsah Jdi na menu
 

Další "skoro" vyhrané utkání na Rapidu

10. 9. 2012

V 5. kole krajského přeboru mužů se Na Lopatárně střetly celky SKP Rapid Plzeň a TJ ZKZ Horní Bříza. V tabulce tyto dva soupeře dělil jediný bod, Rapid se před utkáním nacházel na 7. příčce se sedmi body, hosté z Břízy na příčce deváté se šesti body.

Domácí Rapid zahájil utkání aktivněji, ovšem první vzrušení přišlo v 7. minutě před brankou Rapidu. Štrunc v brance nezkrotil přihrávku od stopera Bučka, míč směřující do branky, ale brankář domácích dokázal zastavit včas, avšak při následném pokusu o odkop podklouzl. Útočníci Horní Břízy, naštěstí pro domácího gólmana, nebyli dostatečně rychlí a Štrunc se tak dokázal zvednout a míč uklidit do zámezí. Ve 20. minutě se do zakončení dostával Fleissig, jeho pokus byl zablokován hostující obranou. Záloze Rapidu v utkání výrazně chyběl zkušený Faist a další ránu dostala ve 30. minutě, kdy na míč došlápl Brabec tak nešťastně, že si poranil koleno a nemohl pokračovat ve hře. Do konce prvního poločasu se již nic zásadního nestalo, a ten tak skončil smírně 0:0.

V druhé půli měl Rapid mírnou převahu. Hosté z Břízy hrozili rychlými protiútoky a standartními situacemi. V 60. minutě právě po standartní situaci propadl míč nedůraznou domácí obranou a Horní Bříza šla do jednobrankového vedení. SKP Rapid po inkasované brance výrazně zvýšil aktivitu a šance na vstřelení vyrovnávací branky na sebe nenechaly dlouho čekat. V 65. minutě se po rohovém kopu odrazil míč na kopačku Harmadymu, který z hranice velkého vápna mířil přesně k tyči, ovšem brankář Břízy dokázal konečky prstů zasáhnout a vytěsnit střelu mimo branku. V 68. minutě  se za obranu hostů dostal Nový. Jeho pokus o překonání brankáře skončil nad brankou. V 75. minutě se drze prohnal obranou Břízy Vávra, ale poslední dotek s míčem byl příliš dlouhý, a gólman hostů stačil sebrat míč Vávrovi z kopaček. Horní Bříza byla domácími zatlačena do hluboké defenzivy a čekala na příležitost proniknout do stále otevřenější obrany Rapidu. Taková příležitost přišla v 80. minutě, unikajícího útočníka hostí stáhl na polovině hřiště stoper Buček a po druhé žluté kartě musel předčasně do sprch. Rapid i v početní nevýhodě pokračoval v tlaku, v 83. minutě napřáhl z 25 metrů Harmady, jeho střela prosvištěla jen několik decimetrů od pravého horního rohu branky hostů. V 88. minutě po sérii rohových kopů, nacentroval Hucl na zadní tyč, odkud hlavou zpět na přední tyč vrátil míč Nový přesně na osamoceného Čupalku a ten se zblízka hlavou nemýlil, bylo vyrovnáno 1:1. Bříza ještě stačila zahrozit v samém konci utkání, proti jejímu zakončení výborně zasáhl Štrunc, a utkání tak skončilo remízou 1:1.

V následujících pokutových kopech měli hráči Rapidu šanci napravit svoji reputaci ze Sušice, kde proměnili jen jediný. Tentokrát se nemýlil ani jeden u plzeňský střelec. Naopak Štrunc hned první penaltu vytěsnil na tyč a domácí SKP Rapid Plzeň si tak připsal dva body.

Článek je převzatý z internetových stránek SKP Rapid

 

 

Rapid – Horní Bříza 1:1
Heslem „každý chvilku tahá pilku" se řídili soupeři na Lopatárně, kam přijela Horní Bříza. „Diváci sledovali průměrné utkání, remíza je zasloužená," zhodnotil zápas asistent trenéra Rapidu Radek Černický.
PK: 5:4. Poločas: 0:0. Branky: 85. Čupalka – 55. Zavadil. Nejlepší hráči: Štrunc – Janka. Rozhodčí: Křen. ŽK: 2:1. 
Diváci: 130.
Rapid: Štrunc – Nový, Janout, Buček, Fleissig, Morávek (46. Vávra), Brabec (35. Harmády), Čupalka, Hucl, Peroutka, Hodaň. Trenér: Mysliveček.
Horní Bříza: Mizera – Křížek, Zavadil (86. Beránek), J. Paukner, Hackr, Frána, Landa (76. Čechura), Janka, P. Chocholatý, Mornštajn, M. Paukner. Trenér: Michálek.