Jdi na obsah Jdi na menu
 

HB - Koloveč, poslední zápas podzimu

19. 11. 2012

O víkendu se již v začínajícím zimním počasí představili hráči A týmu domácím fanouškům ve svém posledním podzimním zápase. Na umělé trávě přivítali lídra soutěže z Kolovče, v jehož středu hraje několik hráčů s divizními až ligovými zkušenostmi. Pro fanouška fotbalu závěr jak má být!

Od úvodu se hrál na menším hřišti rychlý fotbal se spoustou soubojů po celém hřišti. Domácí na svého soupeře nebojácně vlétli a během prvních dvou minut měli dvě velké šance. Neproměnili je, ale ve své aktivitě nepolevili a ve 4. minutě za to byli odměněni. Po rohovém kopu se od L. Doška odpoutal Sedlecký a hlavou otevřel skóre zápasu 1:0. To ještě více nabudilo nejen hráče domácích, ale i jejich příznivce. Těch se na zápas sešlo několik desítek a spolu s hloučkem příznivců Kolovče vytvořili zcela mimořádnou kulisu tomuto utkání. Hosté nevěděli jak vyzrát na nadšeně hrající domácí. Ti hráli ze zabezpečené obrany a dlouhými míči na své útočníky neustále udržovali obranu hostů ve stavu pohotovosti. Směrem dopředu byli hlavním motorem týmu zejména Sedlecký, J. Paukner a Vrla, který svedl nespočet soubojů s hostujícími obránci.

Až v 16 minutě poprvé zahrozili hosté, ale průnik Šperla po pravé straně zastavil praporek pomezního, ofsajd. Hosté si delší dobu zvykali na rozměry a povrch umělého hřiště, ale po 20-ti minutách se začali pomalu prosazovat, zejména svou útočnou kvalitou a zkušeností. Ve 23 minutě navíc ze standardní situace z hranice vápna vyrovnal Baxa 1:1. To hosty ještě více povzbudilo, a tým Kolovče pomalu začínal dominovat na hřišti. Domácí dál hrozili zejména z rychlých brejků, ovšem k jejich škodě ani Paukner, ani Vrla své akce gólem nezakončili. Poločas, ve kterém více brankových příležitostí měli překvapivě domácí, tak skončil 1:1.

Po přestávce nejprve zahrozili hráči Kolovče, ale jejich šance gólem neskončila. V 53. minutě se nešťastně při jednom z nesčetných soubojů s Kolovečským Vlčem zranil Vrla a musel být střídán. Jeho nepřítomnost a zejména bojovnost pak Horní Bříze velmi chyběla. Hostům se pak snáze útočilo, protože domácí již nedokázali tolik udržet balon na polovině svého soupeře. Koloveč se dál hnala za vedoucím gólem, a domácí i se štěstím několikráte přežili velké šance soupeře. Nakonec to byl jeden z nejzkušenějších hráčů hostů, který nepřipustil senzaci. V 74. minutě se v pokutovém území T. Došel otočil kolem svého strážce Hackera a mezi jeho nohama rozhodl o osudu utkání 1:2. Domácí se však nechtěli s porážkou smířit a v závěrečných minutách svého soupeře donutili k bránění hubeného náskoku. Koloveč nakonec i zakopávala balony ve snaze ušetřit čas zbývající do konce utkání. V samém závěru ještě mohl udělat domácím radost Zavadil, ale na centr skrz malé vápno nedosáhl. Rozhodčí v zápětí ukončil utkání.

Hosté byli v pohledném utkání o trochu lepším týmem a z Horní Břízy si odvážejí tři body za výhru 2:1. Domácí jim však byli více než důstojným soupeřem a při větším štěstí mohli lídra soutěže připravit i o body. Nestalo se tak, ale i přesto byl výkon domácích dobrou předzvěstí do jarních bojů v krajském přeboru. Protože s podobným nasazením jaký předvedli, by se v soutěži našlo jen pár soupeřů, které by neporazili.

 

Horní Bříza – Koloveč 1:2
Domácí předvedli sympatický výkon, na umělém povrchu se brzy ujali vedení, na body však nedosáhli. „V úvodu jsme si vypracovali více šancí, jenže po přestávce jsme neuhlídali Doška a ten střelou z otočky rozhodl. V závěru měl ještě šanci Zavadil, na balon ve vápně však nedosáhl," hlesl sekretář Horní Břízy Stanislav Kapr.


Poločas: 1:1. Branky: 4. Sedlecký – 25. Baxa, 76. T. Došek. Nejlepší hráči: Korejčík – T. Došek. Rozhodčí: Hodek. ŽK: 3:1. Diváci: 80.
Horní Bříza: Korejčík – Sedlecký, Zavadil, Hackr, M. Paukner, Vrla (58. Čechura), Frána, J. Paukner, Janka, P. Chocholatý, Mornštajn (82. M. Chocholatý). Trenér: Michálek.
Koloveč: Janča – Kruml, Vlček, L. Došek, Rejthar, Baxa, Šperl (90. Kadlec), Černohorský, T. Došek, Milota, Gabriel (90. Mastný). Trenér: Hirschl.