Jdi na obsah Jdi na menu
 

Horní Bříza - Holýšov. 3 body zůstaly ve Bříze

1. 10. 2012

 Do zápasu lépe vstoupilo mužstvo Holýšova. Do desáté minuty si vypracovali hosté šance, které však končily nad brankovou konstrukcí nebo v náručí gólmana Mizery. V 15. minutě konečně zahrozili i domácí, když Pavel Chocholatý vystrašil Míčka střelou těsně k levé tyči. Ve 25. minutě po zahrávání rohu prošel míč nebezpečně brankovištěm, ale nikdo z domácích se k míči nedostal a následoval odkop od branky. V 36. minutě zahrozil z 20 metrů Křížek, ale střela mířila mimo branku. V 37. min. se domácí konečně mohli radovat. Hosté po nepřesnosti na středu hřiště přišli o míč, Zavadil prošel až do velkého vápna, kde přesně našel nabíhajícího Vrlu a ten zakončil střelou pod břevno. Do konce 1. poločasu už žádné větší ohrožení branky ani z jedné strany nepřišlo a poločas skončil 1:0 pro Břízu.

Do druhé půle vstoupilo domácí mužstvo lépe a nenechalo hráče Holýšova dostat se do hry. Odměnou byl gól v 49. minutě, Chocholatý vybojoval míč na vlastní polovině hřiště a táhl útok dopředu. Před velkým vápnem nahrál Vrlovi, který obloučkem překopl hostujícího hráče a míč dostal přesně na kopačku Čechura, který střelou po zemi zakončil k levé tyči. V 56. min. se do gólové šance dostal Chocholatý, který dorážel po střele Vrly, ale střela šla těsně vedle tyče. Holýšovští se snažili manko stáhnout, ale když se dostali do zakončení, většinou jejich střely končily vysoko nad Mizerovou brankou. V 70. minutě dal kapitán Chocholatý gól, který však nebyl uznán pro ofsajdové postavení. V 80. minutě Hackr ztratil míč a Mornštajn jen za cenu faulu zastavil pronikajícího hráče Holýšova před velkým vápnem. Střela byla odvrácena. V 81. minutě po druhé žluté kartě odešel ze hřiště Staněk a domácí už kontrolovali stav. V 86. minutě se do šance dostal i střídající Beránek, ale přestřelil. V 88. minutě šel předčasně do kabin po druhé žluté kartě i stoper Janka. Bříza už si vedení pohlídala a připsala si do tabulky důležité 3 body. 

Poločas 1:0. Branky: 37. Vrla, 49. Čechura. Nejlepší hráč: Zdeněk Frána. Rozhodčí: Lego. ŽK: 3:3 (Frána, Vrla, Janka). ČK: 1:1 (Janka). Počet diváků: 148.

Horní Bříza: Mizera - Křížek, Zavadil (68. Beránek), Hackr, Paukner, Vrla, Frána, Janka, Chocholatý P., Mornštajn, Čechura.

Holýšov: Míčka - Hamerník (90. Dotzauer), Levička, Vrba (67. Karbusický), Gabriel, Kubina, Panuška, Staněk, Procházka, Beneš, Lucák

                                                                                                                            by Lucka Sedláčková