Jdi na obsah Jdi na menu
 

TJ Zruč - ZKZ Horní Bříza pohár PKFS

25. 2. 2013

O víkendu sehrálo A mužstvo první soutěžní zápas roku 2013, když se přestavilo v prvním kole poháru na půdě účastníka 1. A třídy TJ Zruč.

Zápas začal s malým zpožděním, protože domácí činovníci museli odklízet z hrací plochy velké množství sněhu. Na straně hostů v sestavě chyběli bratři Pauknerové, Pöschl a zranění Landa a zejména brankář Šimandl, jak upozornil v rohovoru pro média hostující trenér.

Od začátku se hrál na menším hřišti s umělým povrchem rychlý a bojovný fotbal plný osobních soubojů. První šanci si vypracovali domácí, když útočník Zruče z malého vápna neprostřelil hostujícího brankáře. V zápětí udeřilo na druhé straně. Z první vážnější akce se prosadil po pěkné střele P. Chocholatý. Za chvíli se nenechal zahanbit ani jeho bratr Michal, a z druhé střely na branku to bylo již 2:0. Hosté se pak uklidnili, a přenechali iniciativu domácím. Ti po nepřesném odstřelování hostující branky udeřili z centru z pravé strany, když centrovaný míč si nešťastně srazil balon do vlastní branky Zavadil. Před koncem poločasu po chybě domácího brankáře zvýšil na 3:1 znovu P. Chocholatý.

Po přestávce se domácí pokusili zdramatizovat utkání a nepříjemným napadáním hostující rozehrávky si vytvořili souvislejší tlak. Hostující obrana však pracovala na výbornou, a co nedokázala zastavit, s tím si poradil hostující brankář. Čím delší domu se domácím nedařilo skórovat tím více se hra přitvrzovala a začaly padat i žluté karty. Domácí díky vysunutému napadání začali mít okénka v obranné činnosti, a hosté toho dokázali do konce zápasu ještě 2x využít. Znovu se trefil M. Chocholatý a pak ještě z pokutového kopu Janka po faulu na Čechuru. Zápas skóre 5:1 pro Břízu nakonec také skončil.

První ostrá zkouška hráčům Horní Břízy výsledkově vyšla. Hra však pořád vykazovala vysokou míru nepřesností, a do začátku sezóny je stále ještě co vylepšovat.

 

 

Ohlasy po utkání:

„Byli jsme lepším celkem na začátku, kdy jsme měli šance, potom to bylo dost vyrovnané. Na malém hřišti bylo hodně osobních kontaktů, nikdo se ale nezranil. V současné době mám v přípravě šestnáct hráčů, mimo je však brankář Šimandl, který má zlomený malíček a bude chybět delší dobu," uvedl Josef Michálek, trenér Horní Břízy.

Odkaz na člének v Plzeňském deníku

Odkaz za foto na stránkách TJ Zruč

Zruč na Facebooku