Jdi na obsah Jdi na menu
 

Toužim - Horní Bříza první zápas přípravy

4. 2. 2013

O víkendu odehráli své první přípravné utkání A muži Horní Břízy. Na umělé trávě v Žihli se střetli s týmem Toužimi. Tento tým v současné době bojuje o záchranu v divizi. K zápasu přicestovalo jen 13 fotbalistů HB.

Horní Bříza pod dohledem nového vedoucího mužstva vstoupila do zápasu pasivněji než jeho soupeř. Pro něj to bylo již třetí přípravné utkání, a na rozehranosti to bylo poznat. Celý první poločas se hráči Břízy spíše bránili kombinační a trpělivé hře soupeře. Toužim měla dobře propracovanou útočnou část, a její hráči dokázali držet dlouhé minuty míč na svých kopačkách a sériemi přihrávek trpělivě čekat na okénka v soupeřově defenzivě. Naopak při bránění napadali hornobřízské již u jejich pokutového území a nedali jim tak žádný prostor pro hru s míčem. Horní Bříza i přes to několikrát zahrozila z dlouhých nakopávaných balonů, o které se v útoku srdnatě bili Beneš, M. Chocholatý i Zavadil. Źádný z týmu si za první poločas pořádnou brankovou příležitost nevypracoval, přesto se šlo do kabin za stavu 1:0 pro Toužim. Hostující brankář totiž nezvládl odkop při jedné z "malých domů" a soupeř nabídnutou šanci využil.

Do druhého poločasu šla Horní Bříza s pokyny zlepšit napadání, a posílat dlouhé balony za obranu. To první se hráčům dařilo, ovšem dlouhé balony bezpečně sbíral dvoumetrový stoper Toužimi. Hra se tak jen znatelně přitvrdila, ale její obraz se nezměnil. Beneš dokonce "musel" být střídán pro opakované snižování soupeřovi inteligence. Toužim dál trpělivou hrou čekala na chyby soupeře, a ty začaly přicházet. Postupně tak skóre vzrostlo až na 3:0 a to ještě dva pokusy skončily na tyči. Dvacet minut před koncem Horní Bříza snížila, a další korekci skóre pak odmítl Feher, když z metru trefil jen soupeřova brankáře. Závěr zápasu, každoročně plný emocí, se jen dohrával s konečným skóre 3:1.

Na závěr si lze jen přát, aby příští rok mohli zápasy sledovat i příznivci Horní Břízy na pěkné UMT přímo v domácím prostředí, a i by stálo za zvážení vyměnit soupeře. Stačí se podívat na obličej P. Chocholatého, kterého po utkání zdobí 3 nové šrámy.

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář