Jdi na obsah Jdi na menu
 

ZKZ Horní Bříza -Chotíkov

11. 3. 2013

Horní Bříza – Chotíkov 1:2


Trenér Urbánek se dočkal vítězné premiéry na lavičce Chotíkova, jeho svěřenci otočili souboj s houževnatou Horní Břízou. „Diváci byli svědkem vyrovnaného, bojovného duelu. Po půl hodině jsme se dostali šťastně do vedení, ale hosté v závěru půle po skrumáži vyrovnali. Po přestávce nevyužil šanci Michal Chocholatý a Chotíkov z brejku rozhodl zápas," popsal dramatický průběh sekretář Horní Břízy Stanislav Kapr.


Poločas: 1:1. Branky: 30. P. Chocholatý – 43. D. Míka, 85. Šulan. Nejlepší hráči: Vrla – D. Míka. Rozhodčí: Schneider. ŽK: 3:4. Diváci: 120. Hráno na umělém trávníku.
 

Horní Bříza: Korejčík – Šimice, Beneš, Křížek (72. Sedlecký), M. Paukner, M. Chocholatý, Vrla, Frána, Janka, P. Chocholatý, Čechura. Trenér: Michálek.
Chotíkov: Bejdák – Mar. Prais (74. Kluska), Fikar, Marek, Puchmertl, Mich. Prais, Lopata (57. Prokopec), M. Míka, Zedník (72. Krásný), Pechler, D. Míka (74. Šulan). Trenér: Urbánek.

 

převzato z Dom. deníku

 

Rozhovor s trenérem Chotíkova z Plz. deníku:

 

Trenér Jaroslav Urbánek zažil vítěznou premiéru, kterou mu osladil gól na 2:1 z kopačky střídajícího navrátilce Šulana. Černý kůň krajského přeboru vykročil na umělém trávníku soupeře do jara pravou nohou. „Jsem rád, že se štěstí přiklonilo na naši stranu," přiznal po bitvě trenér.

Dokázali jste otočit duel na horké půdě soupeře, jste tedy spokojeni?
Se třemi body rozhodně ano, s výkonem v první půli už méně. Věděli jsme, že nás čeká složité utkání na malém hřišti. Před zápasem jsem nabádal kluky, aby hru co nejvíce zjednodušili. Jsem rád, že nám to přineslo úspěch.

Jak jste se vypořádali s umělým povrchem, na kterém to Horní Bříza umí?
Horní Bříza disponuje silovějšími fotbalisty, zatímco my máme spíše technické typy, z toho jsme měli trochu obavy. Chtěl bych vyzdvihnout výkon Davida Míky, který odehrál výborné utkání, a všechny střídají hráče, kteří zařídili druhou branku.

Takže jste měl při střídání šťastnou ruku
Už Prokopec přinesl na hřiště čerstvou krev, i Kluska byl na hřišti vidět.

Brzy jste prohrávali, jak těžké bylo otáčet skóre?
Naštěstí jsme dokázali srovnat ještě do přestávky, to bylo pro osud utkání klíčové.

Příští týden vás doma čeká nejtěžší možný soupeř, totiž lídr z Kolovče. Ceníte si proto bodů z Horní Břízy o to více?
Los na začátku jara pro nás není příznivý. Ale zdárně jsme odstartovali a navíc jsme v situaci, kdy můžeme hrát v klidu. Věřím, že uspějeme i proti silnějším soupeřům.