Jdi na obsah Jdi na menu
 

Ztráta se sousedem v tabulce, Bříza jasně prohrála ve Vejprnicích

9. 10. 2012

Netradičně v neděli se hráči Horní Břízy představili na hřišti Vejprnic. Z pohledu obou týmů šlo o důležitý zápas. Tabulka se po sobotních výsledcích velice vyrovnala (kdy osmý a patnáctý tým dělí jen 5 bodů), a oba soupeře dělil před zápasem jen jediný bod. Hrálo se za slunečného, ale chladného počasí, a na velice podmáčeném terénu na hranici regulérnosti.

 
Do utkání vstoupili lépe domácí, a nový brankář v týmu Horní Břízy Šimandl musel již v 8 minutě na zem po tečované střele domácího útočníka. Ani po tomto se hosté neprobudili, a tak přišlo další varování ze strany Vejprnic. Domácí se po pěkné kombinaci dostali až do pokutového území, naštěstí se střela domácího hráče nevešla ani do ochranného pletiva. Ve 20 minutě už ale udeřilo. Po pravé straně Břízy unikl domácí záložník a odcentroval do pokutového území, kde se z domácích hráčů nikomu nepodařilo zasáhnout balon. Akce ovšem pokračovala, a po ztrátě Pauknera se domácí opět dostali k míči. Jejich druhý centr již bez problémů Vejprnický Paul uklidil do prázdné branky 1:0 pro domácí. Ti byli dále při chuti a hosty nepouštěli vůbec před svoji branku. Až v 35. minutě vybojoval balon ve středu hřiště Vrla a za ním se pustil Čechura. Bohužel u míče byl rychleji domácí brankář a míč odkopl do bezpečí. Ale jen pro domácí, ti zaútočili po pravé straně, domácí hráč přešel přes Hackera a jeho přihrávku do pokutového území uklidil Křen znovu do branky hostů 2:0. V prvním poločase se ještě zranil po souboji na polovině hřiště hostující P. Chocholatý a musel být ošetřován. Poločasový výsledek 2:0 již domácí bez problémů uhájili.
 
Do druhé půle Horní Bříza nastoupila odhodlána s výsledkem něco udělat a zejména zlepšit útočnou fázi, protože na první poločas nedokázali její hráči vůbec vystřelit na branku domácích. Bohužel po 10-ti minutách musel odstoupit Chocholatý, na jehož místo se postavil Sedlecký. O pět minut poději musel s ostatními sledovat další gólovou akci domácích. Znovu z pravé strany hostů přišla přihrávka za obranu a v samostatném úniku Černý vyzrál na hostujícího brankáře 3:0. Hosté se snažili, ale nedařilo se jim prakticky nic, domácí v klidu hlídali náskok a ještě hrozili zejména z rychlých brejků. I když další branková příležitost přišla po rohovém kopu. Domácí hráč zůstal ve vápně neobsazený a za překonaného gólmana na brankové čáře zaskočil Čechura. Přesto se domácím podařilo přidat ještě jeden gól. Po chybné rozehrávce trestného kopu vyslal Sedlecký domácího Lhotku znovu do samostatného úniku a ten si s nabídnutou šancí poradil a mezi nohy hostujícího brankáře skóroval počtvrté. Zápas je pak na stále se horšícím terénu jen dohrával a domácí tak zaslouženě zvítězili 4:0, když hosté prakticky za celý zápas neohrozili domácí branku. Naopak několik hrubých chyb v jejich defenzivě rozhodlo o utkání.
 
V příštím kole přivítá doma Horní Bříza poslední Luby. Půjde o jeden z nejdůležitějších zápasů podzimu v boji o záchranu.
 
 
Z Domažlického deníku:
Ostřílený Lukáš Paul nasměroval svůj tým k přesvědčivému triumfu, hosté se na půdě Vejprnic po celý zápas hledali.
„Hosté si prakticky po celý zápas nevytvořili vážnější šanci," řekl po boji sekretář Vejprnic Milan Radimák.

Poločas: 2:0. Branky: 20. Paul, 37. Křen, 58. Černý, 78. Lhotka. Nejlepší hráči: Šámal – Mornštajn. Rozhodčí: Szikszay. ŽK: 1:3. Diváci: 100.

Vejprnice: Dufek – Havránek (86. Studeník), Korelus, Rada, Křen, Šámal, Hora (75. Volena), Lhotka, Černý (67. Heller), Puhlovský (84. Heindl), Paul. Trenér: Dejmek.
Horní Bříza: Šimandl – M. Zavadil, Hackr, Paukner, Beránek (82. V. Zavadil), Vrla, Frána, Janka, Chocholatý, Mornštajn, Čechura. Trenér: Michálek.